Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό - Καζάνι που βράζει η Κ.Ο.

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό - Καζάνι που βράζει η Κ.Ο.
Τουλάχιστον 20 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζουν αυτή την ώρα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο θα ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία. Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
Το πρωί της Πεμπτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό Βήμα 99,5, είπε: «Ζητάμε να γίνει συζήτηση γιατί υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληριοφορίες οι βουλευτές επισημαίνουν τέσσερα θέματα:
1. Σύγκληση όλων των οργάνων του κόμματος. Φαίνεται να ζητούν να συνέλθουν τα όργανα και να γίνει συζήτηση κι όχι απλά ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει υπουργικό συμβούλιο για τη Δευτέρα και διευρυμένο ΚΤΕ για την Τρίτη.
 
2. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο οι βουλευτές ζητούν το μεσοπρόθεσμο να μην ψηφιστεί σε ένα άρθρο. Αλλά να υπάρχει η δυνατότητα κάθε βουλευτής να μην ψηφίσει άρθρο στο οποίο διαφωνεί.
 
3. Οι βουλευτές αναμένεται να καλέσουν τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά και να δώσει εγγυήσεις ότι το μεσοπρόθεσμο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
 
4. Στο τελευταίο σημείο της επιστολής οι βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να μην βάζει στο ίδιο επίπεδο την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ με αυτή της ΔΕΗ. Θα ζητήσουν να δώσει άλλου είδους σημασία στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...