Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Σιγά μην ιδρώσει κάποιος από την κυβέρνηση!




Την εποχή που γίνεται μία τόσο άνανδρη επίθεση σε μισθούς και επιδόματα, η Ελλάδα σπαταλά σε μορφή προστίμων εκατομμύρια ευρώ!! (σε λίγο ίσως να είναι και δις!!)
Το θέμα έχει ως εξής:
Το 2005 η χώρα μας καταδικάστηκε από ο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τη λειτουργία χιλιών και πλέον ΧΑΔΑ, αλλά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα τότε, διότι δόθηκε η ευκαιρία στις ελληνικές αρχές να συμμορφώσουν τους δήμους με την περιβαλλοντική νομοθεσία, να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να υλοποιηθούν σύγχρονα έργα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

Ωστόσο αυτό δεν κατορθώθηκε. Άρα θα πληρώσουμε τώρα αναδρομικά…
Η Ελλάδα απειλείται με πρόστιμα της τάξης των 34.000 ευρώ ημερησίως για κάθε ενεργή χωματερή και πρόστιμο εφάπαξ από το 2005, καθώς δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ.
Τα “penalties” θα επιβληθούν με δύο τρόπους.
Α. Αναδρομικά από το δύο χιλιάδες πέντε (αν είναι για κάθε μέρα σε κάθε χωματερή από 34000€ χαθήκαμε!!)
και
Β. Ημερησίως, με αποζημίωση 34.000 ευρώ ημηρεσίως (σίγουρα από 1ης Ιουλίου και αλλά και αναδρομικά!!!!!) για κάθε χωματερή χωριστά!!
Τα χρήματα αυτά -πιθανώς- ποτέ δεν θα βγουν από τα ταμεία του κράτους (που θα τα βρίσκαμε άλλωστε), αλλά θα παρακρατηθούν από επιδοτήσεις που είναι να δοθούν στην χώρα μας. Αλλά πρακτικά & ουσιαστικά, δεν είναι το ίδιο;

Ας κάνουμε έναν ενδεικτικό υπολογισμό (τα πραγματικά νούμερα θα είναι πολύυυ μεγαλύτερα), μιας και ποτέ δεν θα μάθουμε το πραγματικό μέγεθος των προστίμων το οποίο θα είναι δις ευρώ!!
Δηλαδή, αν το πρόβλημα είναι εκατό χωματερές για διάστημα τριών μηνών έχουμε…
34000 Χ 90 = 3060000 Χ 100 = 306,000,000 €
Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι σε διάστημα λίγων μηνών, η Ελλάδα θα έχει επιβαρυνθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ίσως και δις) προστίμων…
Τι σημαίνει αυτό;
Αποτυχία της κας Μπιρμπίλη, που θέλει να σώσει τον πλανήτη από την επίδραση του CO2, αλλά αδυνατεί να αποκαταστήσει λίγες εκατοντάδες ΧΑΔΑ
Αποτυχία του κ.Ραγκούση, εμπνευστή του σχεδίου Καλλικράτη (δεν μπόρεσε να οργανώσει ένα χρόνο τώρα) στοιχειωδώς τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του κράτους, ώστε να αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ
Φυσικά πρόκειται και για προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού, της αντιπροερδρίας και της κυβέρνησης , που θεωρεί εύκολο να κόβεις μισθούς και συντάξεις, αλλά δύσκολο το να οργανώσεις την αποκατάσταση και το κλείσιμο των ΧΑΔΑ (σε διάστημα δύο ετών σχεδόν)!
Δεν σας έχει νόημα να γράψουμε κάτι περισσότερο.
Σας το είπαμε ήδη. Δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός για το θέμα..
Δεν θα παραιτηθεί ποτέ και κανένας.
Θα μας πουν το γνωστό.. παραλάβαμε χάος … και αυτό θα είναι όλο…
(ατάκα που λένε από την εποχή του Σουρή)

http://taxalia.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...