Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πατέρα, έμαθες τα νέα; Καταρρέουμε...


Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα. Μετά την επιστολή παραίτησης του βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη ακολούθησε ο Έκτορας Νασιώκας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του από το βήμα της Βουλής, ενώ η Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις ζήτησε «την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθούν όλα, ακόμα και θέμα ηγεσίας»!
Η ΚΟ συνεδριάζει στις 4.30 μμ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Δημήτρης Λιντζέρης, βουλευτής Β' Πειραιά, με δηλώσεις του έξω από τη Βουλή έκανε έκκληση στους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ να συλλέξουν υπογραφές για σύγκληση της ΚΟ, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα στη διακυβέρνηση».

Στο μεταξύ, 35 βουλευτές υπέγραψαν κείμενο ζητώντας την άμεση σύγκληση της ΚΟ, που δεν αποκλείεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα. Ήδη ο πρωθυπουργός σπεύδει στην Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ τρέχει η επίσης πληροφορία ότι υπάρχει ομάδα βουλευτών που σκέφτονται να ακουλουθήσουν το παράδειγμα του κ. Φλωρίδη ή να ζητήσουν με κοινή τους επιστολή από τον πρωθυπουργό να δρομολογήσει την αποχώρησή του. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να καταγγείλει σχέδιο εσωκομματικής αποσταθεροποίησης....

Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να κινούνται στην κατεύθυνση παραίτησης από το Μέγαρο Μαξίμου συγκαταλέγονται οι Κώστας Σπηλιόπουλος, Βασίλης Γερανίδης Εύα Καϊλή και η Σούλα Μερεντίτη. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος διέψευσε ότι έχει αποστείλει επιστολή ή ότι σκέφτεται να παραιτηθεί.

O κ. Νασιώκας δήλωσε ότι η παραίτησήείναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει «για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς για τη σωτηρία της πατρίδας». Μάλιστα επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα αυτογελοιοποιήθηκε χθες, ενώ κατηγόρησε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ότι την ώρα που «η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα».

Ευχαρίστησε επίσης τους Λαρισαίους, οι οποίοι τον τίμησαν, όπως είπε, με την ψήφο τους και ανέφερε ότι θα διοργανώσει συγκέντρωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου και θα μιλήσει στους ψηφοφόρους του, παραδίδοντάς τους την έδρα του.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ζήτησε και έλαβε το λόγο, αμέσως μόλις κατήλθε από το βήμα της Βουλής ο κ. Νασιώκας σχολίασε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό.»

«Προσβολές δεν δεχόμστε από κανέναν», τόνισε με έντονο ύφος ο κ. Λοβέρδος.

Ακόμη, άμεση ήταν και η αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη:

«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα».

«Υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας ηγεσία», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο», είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Εγώ δεν δίνω ψήφο αν δεν πειστώ ότι θα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε».

«Πρέπει να επιλέξουμε τι υπηρετουμε. Τη χώρα, το λαό ή τις προσωπικές μας φιλοδοξίες», είπε με αιχμηρό ύφος ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης αφήνοντας σαφείς αιχμές σε όσους έχουν αντιδράσει στην κυβερνητικη πολιτική.

Σήμερα το πρωί ο Γ. Φλωρίδης κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής δισέλιδη επιστολή με την οποία παραιτείται από βουλευτής. Στην επιστολή χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό και τις επιλογές στον οικονομικό τομέα.
«Δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των περιστάσεων. Το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον», εκτιμά στο κείμενο της επιστολής του ο πρώην υπουργός και καταλήγει: «Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών υποβάλω την παραίτησή μου».

Τη θέση του κ. Φλωρίδη καταλαμβανει ο Γιώργος Φραγγίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι φήμες ήθελαν τον Γιώργο Φλωρίδη να καταλαμβάνει θέση στο οικονομικό επιτελείο.


Την ίδια ώρα Πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της προγραμματίζει για τις 10 το πρωί του Σαββάτου η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...