Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Βουλευτές: «Ζούμε μια μορφή πολέμου»



«Καταγγέλλω ευθέως όσους προπηλακίζουν σήμερα βουλευτές, για να μην τους αφήσουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Και θα έπρεπε οι αρχηγοί των κομμάτων να είναι εδώ και οι γραμματείς να καλέσουν τους βουλευτές να είναι εδώ», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αλίμονο αν σήμερα ο βουλευτής δεν είναι εδώ. Στέλνει το μήνυμα του φόβου. Αλλά αυτή τη στιγμή η απάντηση θα δοθεί μέσα από εδώ και θα δοθεί ενωμένη. Η τιμή του Κοινοβουλίου δεν είναι κουρελόχαρτο», τόνισε και πρόσθεσε πως «ζούμε μια μορφή πολέμου».


«Είναι βαριά, ιστορική και δύσκολη η σημερινή μέρα. Εμείς οι 300 που απ’ έξω μας βρίζουν και μας μουτζώνουν, σήμερα έχουμε ένα βαρύ έργο, να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία που κάποιοι έδωσαν μάχη για την αποκατάστασή της» επεσήμανε και ζήτησε «να συνεννοηθούμε με αλήθειες μεταξύ μας. Να δούμε τι μπορεί να δουλέψει και τι όχι. Πώς θα μπορέσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και προς την τρόικα που μας κοιτάζει όπως μας κοιτάζει.

Οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι και αντί να επιμερίζουμε ευθύνες, είναι βέβαιο ότι τα κόμματά μας έχουν διαχρονικές ευθύνες. Ας σταθούμε τώρα στο ύψος των περιστάσεων και μετά ας ξανατσακωθούμε. Την Ελλάδα πάνω από το δικό μας συμφέρον».

«Ζητώ τη σύγκληση της Ολομέλειας για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Στη Δημοκρατία άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Λυπάμαι γιατί σήμερα η αίθουσα έπρεπε να σφύζει από κόσμο. Κάποιοι επιθυμούν έτσι το Κοινοβούλιο. Οι περισσότεροι ξεφτιλίζουν τον Κοινοβουλευτικό θεσμό για ψήγματα δημοσιότητας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως «είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γεγονότα, καθώς υπάρχουν κύκλοι εντός και εκτός της χώρας που θα ήθελαν τέτοια γεγονότα να αποτελέσουν τον σπινθήρα για να βρεθεί η χώρα σε αιματοκύλισμα και διχασμό».

«Κι εγώ έχω ευθύνες, ίσως πριν από πολλά χρόνια έπρεπε να πάω σπίτι μου» είπε και συνεχίζοντας μίλησε για μηχανισμούς και Έλληνες επιχειρηματίες «κυρίως κατέχοντες ΜΜΕ, οι οποίοι επενδύουν σε Cds» και ζήτησε να προστατευτεί ο λαός από τους προβοκάτορες που θέλουν «1-2 ανθρώπους ξαπλωμένους κάτω».

«Δεν συμφωνώ με το αυτομαστίγωμα, δεν πρέπει το πολιτικό σύστημα να εκλιπαρεί για συμπάθεια και κάνοντας προσπάθειες να αποφύγει φόβο ή οργή, να καταγγέλλουμε τον εαυτό μας», είπε ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας.

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάλεσε «το αναπτυσσόμενο κίνημα των πλατειών να περιφρουρήσει, ως κόρη οφθαλμού, τον ειρηνικό, μαζικό και υπερκομματικό του χαρακτήρα. Κάποιοι στήνουν παγίδες. Η Ιστορία διδάσκει πως το κατεστημένο, όταν φοβάται τη λαϊκή αφύπνιση, επιζητεί τη βία και την προβοκάτσια».

Πηγή:NewsIt.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...