Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γάζωσαν περίπολο της ΔΙΑΣ αλλά έπεσε μούγκα!




Ενα επικίνδυνο συμβάν για τα πληρώματα της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ...
που δεν είδε το φως της δημοσιότητας διαδραματίστηκε υπό πολύ περίεργες συνθήκες το χάραμα της 21ης Μαΐου. Αγνωστοι, σε σκηνές καταδίωξης, γάζωσαν περίπολο μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να.... σφηνωθεί σε ψυγείο μηχανής. Από τύχη η πιο αποτελεσματική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., μετά το μακελειό στου Ρέντη, δεν θρηνεί κι άλλους νεκρούς.
Το περιστατικό, κατά διασταυρωμένες πληροφορίες, άρχισε να εκτυλίσσεται γύρω στη 1 με 2 ξημέρωμα της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Πληρώματα της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. ακούν το κέντρο να διαβιβάζει σήμα για αγνώστους στην περιοχή του Πειραιά, που φέρεται να προσπαθούν να ανοίξουν περίπτερο.
Αστραπιαία καταφθάνουν δυνάμεις στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Βελισσαρίου, μεταξύ Καμινίων και Κερατσινίου. Σε δευτερόλεπτα η λαϊκή συνοικία γίνεται πεδίο μάχης. Οι δύο άγνωστοι το βάζουν στα πόδια. Ο ένας επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο Fiat Punto, χρώματος μάλλον ασημί ή πράσινου.
Οι Αστυνομικοί τον καταδιώκουν και με περιπολικά που έχουν φτάσει στο σημείο. Μέσα από το αυτοκίνητο ο άγνωστος δράστης αρχίζει να πυροβολεί. Οι Αστυνομικοί ανταποδίδουν. Μία από τις σφαίρες σφηνώνεται στο ψυγείο μιας από τις μηχανές της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. και η μηχανή ακινητοποιείται.
Ο δεύτερος δράστης αρχίζει να τρέχει πεζός και τελικά εξαφανίζεται μέσα στα έρημα στενά. Λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην οδό Νικηφόρου Φωκά, κάτω από το Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια. Προανάκριση για το εξαιρετικά πολύ περίεργο συμβάν έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.
Το ζητούμενο όμως είναι γιατί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα δεν ανακοινώθηκε και γιατί δεν δόθηκε η είδηση στη δημοσιότητα. Πληροφορίες από πληρώματα της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μάλλον έχει σχέση με την παράταση του ωραρίου που αποφασίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τις περιπολίες των μοτοσικλετιστών (από τη μία το ξημέρωμα το ωράριο πήγε ως τις τρεις) και για νέες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...