Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Όταν περικυκλώσουν τους λύκους στην Τουρκία αυτοί από πού θα βρούνε έξοδο;


Η Γεωπολιτική είναι ένα κομμάτι της Ιστορίας που γράφεται διαρκώς.

Σήμερα η διεθνής ενεργειακή ¨¨σκακιέρᨨ, αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της ¨¨παγκόσμιας σκακιέρας¨¨ προσπαθεί να θέσει στις σωστές γραμμές τα πιόνια της και να απαντήσει στο ερώτημα

¨¨ποιος ελέγχει τις πηγές και τις ροές της ενέργειας; ¨¨.


Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή κάποιων να κάνουν κινήσεις μάτ περικύκλωσαν ¨¨κάπου στην εγγύς Ανατολή μία ολόκληρη αγέλη λύκων¨¨.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Χτενίζει τη Κύπρο το τουρκικό Barbaros για υδρογονάνθρακες

Κάποιοι έχουν πάρει σοβαρά το θέμα των υδρογονανθράκων στην γειτονιά μας...κι αυτοί δεν είναι Έλληνες!

Την ίδια στιγμή που η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα αγγίζει κόκκινο και οι Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες κρατούνται "καλά φυλαγμένοι" στα έγκατα του ελληνικού υπεδάφους και των υποθαλάσσιων περιοχών, η Τουρκία έχει αμολήσει το ολοκαίνουριο ερευνητικό της σκάφος στα ανοιχτά της ΒορειοΑνατολικής Κύπρου! Το κρατικών συμφερόντων Barbaros, πλέοντας με ταχύτητα σάρωσης (περίπου 4 knots) "χτενίζει" τη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Αμμοχώστου. http://www.animationbuddy.com/ ODYSSEASCHIOS

Και το ερώτημα που αναφύεται είναι πως συμμαζεύεις την αγέλη που βγήκε παγανιά;

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη βολή S-300 από ελληνικό έδαφος έγινε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, στο Ακρωτήρι Χανίων. Από το Μάρτιο του 1999 όταν τα ρωσικά συστήματα έφθασαν στη Κρήτη πολλοί περίμεναν αυτοί τη στιγμή και ακόμη περισσότεροι προσπάθησαν και κατάφεραν μέχρι σήμερα να την αποτρέψουν. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές -όχι για το σύστημα αλλά για την πτήση του εναέριου στόχου- αλλά δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη βολή των S-300 η οποία πήγε καλά όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις. Η αξιοπιστία του ρωσικού αντιαεροπορικού - αντιπυραυλικού συστήματος δεν έχει τεθεί ποτέ και από κανέναν σε αμφισβήτηση. http://kranosgr.blogspot.gr/

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου) ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.

¨¨Ζητήσαμε το τέλος των οικονομικών σχέσεων της Halkbank με το Ιράν αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν. Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας¨¨! (εννοώντας την Τουρκία), φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, εξοργίζοντας τον Ερντογάν, ακόμη περισσότερο.

Ο τελευταίος μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στην Σαμψούντα δεν μέτρησε τα λόγια του ούτε και συγκράτησε την, ούτως ή άλλως, ελάχιστη ψυχραιμία που διαθέτει:

¨¨Τις τελευταίες ημέρες και εντελώς περίεργα πρεσβευτές ανακατεύονται σε προβοκατόρικες πράξεις και ενέργειες. Τους καλώ από εδώ που είμαι σήμερα κάντε τη δουλειά σας. Εάν ξεφύγετε από την περιοχή του καθήκοντός σας αυτό μπορεί να φτάσει στην δική μας περιοχή αρμοδιοτήτων. Δεν υποχρεωνόμαστε να σας κρατήσουμε (Ricciardone) στη χώρα μας¨¨ είπε ο Ερντογάν υπαινισσόμενος σαφώς για την απέλαση του Αμερικανού πρεσβευτή.

Παράλληλα μεγάλα αμερικανικά think tanks όπως αυτά που εκφράζονται μέσα από το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy και τα οποία ουσιαστικά δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στην αμερικανική πολιτική σε εκτενή τους άρθρα μιλούν για το πολιτικό τέλος του Ερντογάν, για τη μεγαλομανία του αλλά και ότι η πάλη που διεξάγεται αυτό τον καιρό στο βαθύ κράτος της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πτώση του Τούρκου πρωθυπουργού defencenet.gr21/12/13 - 22:21

Κάποιοι από την πέρα πλευρά του Αντλαντικού δεν περικυκλώνουν μόνο λεκτικά τον ¨¨φίλ﨨 τους Τούρκο αλλά και με την πρόσφατη αναθεώρηση της ποσοτικής χαλάρωσης της FED στερούν από την τουρκική οικονομία τηνπροηγούμενη άνεση της οικονομικής ρευστότητας που είχε από τις διεθνείς αγορές.

Οι ταραχές στην πλατεία ΤΑΞΙΜ ετοίμασαν από ότι φαίνεται και το ΤΑΞ Ι που θα πάρει ο ηγέτης για να φύγει από την εξουσία.

Είναι όμως εύκολο να την παραδώσει παρόλα αυτά που του κάνουν;

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Προφυλακίστηκαν οι γιοί δύο υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank, καθώς και 13 ακόμη ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους των κρατικών λειτουργών, μετέδωσε το CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης

Άπαντες είναι ύποπτοι για διαφθορά, απάτη και ξέπλυμα χρημάτων στο πλαίσιο μιας πρώτης έρευνας σχετικά με πωλήσεις χρυσού και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ιράν, που βρίσκεται υπό εμπάργκο http://www.ethnos.gr

Και ενώ συμβαίνουν αυτά εντός της ¨¨φίλης¨¨ γείτονος χώρας κάποιοι πρώην συνεταίροι τους προδιαγράφουν με συμφωνίες την γεωπολιτική περικύκλωση της.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Maariv, ο Β.Netainyagu συναντήθηκε με τον Β.Πούτιν στη Μόσχα ,όπου ο Β.Νετανιάχου κατάφερε να πάρει από τον πρόεδρο της Ρωσίας ¨¨εκτεταμένες εγγυήσεις¨¨ για την ασφάλεια του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου.

Την ίδια στιγμή , ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν πραγματοποίησε σημαντικές συνομιλίες με τον εξ απορρήτων σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου , YuriUshakov . Αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών είναι να δοθεί το ¨¨πράσινο φώς¨¨ στην συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην εξόρυξη και εκμετάλλευση των ισραηλινών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .

Το γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή της Μ.Ανατολής με έπαθλο τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μόλις έχει ξεκινήσει . Οι παγκόσμιοι παίκτες είναι μεγάλοι και ισχυροί. defencenet.gr21/12/13

Εδώ είναι και το πιο λεπτό σημείο που όταν η αγέλη των λύκων καταλάβει πως περικυκλώνεται θα αντιδράση και θα θελήσει να ¨¨περικυκλώσε騨 τους ¨¨πολιορκητές¨¨ της κάνοντας μάλιστα και μια θεαματική έξοδο κατά την πλευρά του Αρχιπελάγους που το θεωρεί και δικό της.

Φαίνεται λογικό σήμερα ότι όποιος θελήσει να ελέγξει μονομερώς τα Στενά των Δαρδανελίων αυτομάτως βάζει και την Παγκόσμια Οικονομία σε Στενωπό.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι με ένα μαντρότοιχο έχουν σήμερα περικυκλώσει αυτή την αγέλη, ταυτόχρονα οι ίδιοι φρόντισαν σε κάποιο σημείο το ντουβάρι αυτό να είναι σαθρό , ώστε με ένα κτύπημα να ανοίγει εύκολα.

3 Απριλίου 2009

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο της συνάντησης Ομπάμα – Καραμανλή.

Η αποκαλυπτική στιχομυθία για το Βουκουρέστι και τους αγωγούς, που καθόρισε τις τότε εκλογές με το σύνθημα ¨¨λεφτά υπάρχουν¨¨ και το μέλλον της Ελλάδας όπως το βιώνουμε σήμερα.

ο «πλανητάρχης:

– Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να σας θέσω, κύριε πρωθυπουργέ, δύο θέματα:

Πρώτον, δεν συνάδει με το κεκτημένο του ΝΑΤΟ ένα κράτος μέλος να σπάει την ομοφωνία των αποφάσεων.

Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτό ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να αναπτύσσει προνομιακές σχέσεις με κράτος το οποίο δεν μετέχει στο ΝΑΤΟhttp://www.emprosdrama.blogspot.gr/http://olympia.gr/21.12.2013

Από εκείνο το διάλογο ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία μας που φυσικά ήταν βάσει παλαιοτέρων γεωπολιτικών προδιαγραφών.

Και μείς σήμερα καταλαβαίνουμε ότι πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού Λαού παίχθηκαν τα χειρότερα γεωπολιτικά- οικονομικά διαστροφικά σενάρια από καταβολής της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Έτσι θέλησαν να στήσουν στα μέρη της Ελλάδος και της Κύπρου το οικονομικά- σάπιο και χαλαρό σημείο του ντουβαριού με το οποίο περικύκλωσαν τους πρώην φίλους τους. Και αυτό έγινε για να εκτονωθεί από εδώ η οργίλη αντίδραση του Τούρκου και με μια εύκολη κλωτσιά να το κατακρημνίσει, τώρα μάλιστα που τον εκνευρίζουν καθημερινά…

Βλέπετε θέλουν και τον λύκο χορτάτο και την ενεργειακή πίτα απείραχτη.

Γίνονται όμως αυτά τα πράγματα;

Μάλλον τους περιμένει μία διαχρονική έκλπηξη…

ΠΟΙΟΣ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕ;

¨¨Σαοὺλ Σαούλ, τί με διώκεις; σκληρόν σοι πρὸς κέντρα λακτίζειν. 15 ἐγὼ δὲ εἶπον· τίς εἶ, Κύριε; ὁ δὲ εἶπεν· ἐγώ εἰμι Ἰησοῦς¨¨ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
 
 
 http://poikilotropos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9545.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...