Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«ΠΥΡΡΟ, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ, ΘΑ ΔΕΧΟΣΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ

Ερώτηση - φωτιά έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στον ομόλογό του, του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, στη χθεσινή(21.02.2014) συζήτηση στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό αθλητισμό.


«Μου είναι αδύνατον να δεχθώ ότι η Ελλάδα, η Ομοσπονδία Μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πλήρωσαν μίζα σε έναν ΑΝΗΘΙΚΟ πλειστηριασμό της FIBA, για να πάμε στα τελικά του Μουντομπάσκετ, παρ' όλο που αποκλειστήκαμε στο παρκέ, ακόμα και από τους Σκοπιανούς και τους Φινλανδούς.

Βλέπω μπροστά μου στα έδρανα, τον χρυσό πολυολυμπιονίκη μας Πύρρο Δήμα. Και τον ερωτώ ευθέως:

Πύρρο, αν είχες αποκλειστεί στα προκριματικά μιας κορυφαίας διοργάνωσης, όπως οι Πανευρωπαϊκοί, θα δεχόσουνα να πληρώσει μίζα η πατρίδα για να πας στους τελικούς; Θα το δεχόσουνα Πύρρο;

Είναι δυνατόν η ΠΑΣΟΚΟΝΟΟΤΡΟΠΙΑ της μίζας, να διαποτίζει την γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ;

Βεβαίως και εύχομαι τα παιδιά μας να πετύχουν το καλύτερο στην Ισπανία. Να αποδείξουν ότι μπορούν να επιτυγχάνουν διακρίσεις με την μπάλα στο χέρι και όχι με μιζοδόλαρα στο χέρι.

Εγώ δεν είμαι ούτε φίλο - Βασιλακοπουλικός, ούτε αντι - Βασιλακοπουλικός. Εξ άλλου μιλάμε για έναν παράγοντα τεράστιας εμπειρίας, χρόνια ολόκληρα στην Ομοσπονδία, με επιτυχίες, ανεξάρτητα αν τον αποκαλούν και επαγγελματία παράγοντα.

Βεβαίως και είμαι οπαδός ομάδας μπάσκετ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα όσα αναφέρω ως Βουλευτής και επί χρόνια αθλητικός συντάκτης, για το απαράδεκτο του ξεπουλήματος της Εθνικής μας.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος χρωστάει μία απάντηση: Να πει πού βρέθηκαν, ποιος έδωσε τα 800.000 ευρώ, σε αυτόν τον ανήθικο πλειστηριασμό. Ήταν Τράπεζα; Ήταν άλλος χορηγός;

Εγώ, προσωπικά, το ρωτώ αυτό πρώτος απ' όλους, από τον περασμένο μήνα. Και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην Ερώτηση που κατέθεσα. Και ελπίζω να μην ομιλήσει περί του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των Ομοσπονδιών.

Η φανέλα της Ελλάδας, η σημαία μας στο μπάσκετ, δεν είναι... αυτοδιοικούμενη! Είναι όλων μας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...