Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αριστερή Ρευμα-τοπάθεια...



Έχω μια παρατήρηση να κάνω προς τους υποστηρικτές του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές των θέσεών τους περί υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εσείς λοιπόν βγάζετε σπυριά και μόνο στην ιδέα ότι πρώην Πασόκος ή Δημαρίτης που ψήφισε το Μνημόνιο μπορεί να συμπαραταχθεί σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία....

Θεωρείτε λοιπόν ότι, απ' τη στιγμή που το κόμμα διακηρύσσει την έξοδο απ' τα Μνημόνια και την πλήρη αντίθεσή του με αυτά, είναι θέμα αρχής το να μη συμπορευτεί με ανθρώπους που τα έχουν ψηφίσει ή που βρίσκονταν τουλάχιστον στην κοινοβουλευτική ομάδα των κομμάτων που τα ψήφιζαν ή τα ανέχονταν. Και πάλι ωραία.

Αν ισχύει αυτό, όμως, τότε πρέπει να ισχύει και το άλλο: εσείς ως Αριστερό Ρεύμα τίθεστε ενάντια στο ευρώ και υπέρ της άμεσης εξόδου απ' την Ευρωζώνη.
Η πλειοψηφία των στελεχών σας όμως βρισκόταν στον Συνασπισμό και το 1992 που το κόμμα υπερψήφιζε τη συνθήκη του Μάαστριχτ για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το 2000 που υπερψήφιζε την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη.
Με τη δική σας λογική, λοιπόν, δεν είναι ασύμβατη η παρουσία στο αντι-ευρώ στρατόπεδο ανθρώπων, πολιτών και πολιτευτών (δηλαδή υμών) που ανήκαν στο κόμμα όταν προσυπέγραφε "με δόξα και τιμή" την εγκληματική, σύμφωνα με τα σημερινά σας λεγόμενα, ένταξη στην Ευρωζώνη;
Αυτό δεν είναι θέμα αρχής για το Αριστερό Ρεύμα;

Κι εσύ Λαφαζάνη πού ήσουν τότε;
Δεν είσαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού από το 1992;
Και λοιπόν, τι;
Μετανόησες;
Αφού έχεις το δικαίωμα να μετανοήσεις εσύ, γιατί δεν το έχει ο Βουδούρης ή η Τζάκρη;



Γι' αυτό λοιπόν κόψτε τις μπούρδες και την παπαρολογία, διότι είναι πασιφανές πως δεν οφείλεται σε θέματα αρχών η αντίθεσή σας στην προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπων που στο παρελθόν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν στηρίξει πολιτικές που τώρα αντιμάχονται.

Δύο μπορεί να είναι οι πραγματικές αιτίες:

Έχετε εθιστεί τόσο πολύ στο ρόλο του γκρινιάρη, ώστε έχετε γίνει εμμονικοί με τα πάντα. Έτσι, μετά από δεκαετίες προσωπικής και συλλογικής μπουρδολογίας, σήμερα που φαίνεται πια καθαρά στον ορίζοντα η προοπτική της ανάληψης κυβερνητικού ρόλου και επομένως η προοπτική εφαρμογής των όσων διακηρύσσετε τόσα χρόνια, εσείς δειλιάζετε και ενστικτωδώς αντιδράτε περιχαρακωνόμενοι, παίζοντας φοβική άμυνα. Λέγεται και κόμπλεξ. Η επίσημη ονομασία της ψύχωσης αυτής ονομάζεται "Αριστερή Ρευμα-τοπάθεια".
Στο βαθμό που δεν ισχύει το από πάνω, απλώς φοβάστε πως η είσοδος των,δημοφιλέστερων από σας, στελεχών που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει σε αυτούς τις κυβερνητικές καρέκλες κι εσείς θα μείνετε στην απ' έξω.Ο καβγάς είναι για το πάπλωμα λοιπόν. Τα υπόλοιπα περί "Μνημονιακών" κλπ. είναι απλώς μπούρδες.

ΥΓ.1: Εδώ και τόσες μέρες που έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες, δεν έχω δει κινήσεις στήριξης, ιδίως των δύο βασικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, της Δούρου και του Σακελλαρίδη. Αντιθέτως, έχει κολλήσει η βελόνα στην γκρίνια. Μα τι διάολο; Οι... "Ρευματοπαθείς" δε θέλουν να κερδίσει το κόμμα τις εκλογές;
Οι Σαμαρο-Μπομπολαίοι τους ευχαριστούν πολύ...

ΥΓ.2: Τα υπόλοιπα στο επόμενο κείμενο εντός των ημερών. Έχω να πω πολλά ακόμη.

toixo-toixo.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...