Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έντονη ενόχληση στο Μαξίμου για τις ρουκέτες του επικεφαλής της Eurostat...


pic-0-norm.jpgΜεγάλη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση οι δηλώσεις του ...
επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, σε γερμανική εφημερίδα, ότι οι ισχυρισμοί της για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «καθαρές εικασίες» και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες....
Έντονη ενόχληση υπάρχει τόσο για την ουσία των δηλώσεων όσο και το ύφος του Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος έφθασε στο σημείο να αναφέρει ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».
Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λίγο μετά τη σύσκεψη που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
«Ο τρόπος που υπολογίζουμε το πλεόνασμα είναι πολύ πιο περιοριστικός από αυτόν της Eurostat. Όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, αλλά και τα όργανα της EE, θα χαρούν πολύ με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η ελληνική πλευρά υπολογίζει «με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του, επίσης σε γερμανική εφημερίδα, υποστήριξε, πριν τις δηλώσεις Ραντεμάχαρ, ότι το «πρωτογενές πλεόνασμά μας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.




www.gkourou.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...