Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μας θέλουν νεκρούς ... Κόβουνε τις εξετάσεις ζωής στους μισούς έλληνες!!!




Όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πηγαίνει άκλαυτος...
Τέλος οι εξετάσεις από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για χιλιάδες ασφαλισμένους, αφού γίνονται πολύ αυστηρά τα κριτήρια και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν θα μπορέσουν να γράψουν τις
εξετάσεις που χρειάζονται.


Δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μας πεθάνουν, καθώς τώρα η κρίση μας χτυπάει και στην υγεία μας. Κάποια από τα πιο σημαντικά προληπτικά τεστ όπως το τεστ ΠΑΠ, οι εξετάσεις πρόληψης καρκίνου και οι μαγνητικές τομογραφίες είναι και αυτά μέσα στις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με το σταγονόμετρο. Οι περισσότεροι θα χρειαστεί να πληρώσουν μόνοι τους αυτές τις πολύ σημαντικές εξετάσεις. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, είναι αρκετοί που απλώς δεν θα κάνουν εξετάσεις που πραγματικά χρειάζονται, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να τις πληρώσουν.

Ποιος πολιτικός μπορεί να κοιτάξει το λαό στα μάτια και να μιλήσει για Εθνικό Σύστημα Υγείας; Πόσα χρόνια πίσω μας γυρίζουν αυτές οι αποφάσεις; Να σημειώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφωνεί με αυτές τις συντομογραφικές οδηγίες. Έχει υπογραμμίσει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία.

Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Για τους άντρες, η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Η τόσο απαραίτητη για τις γυναίκες μαστογραφία, που μπορεί να προλάβει τα χειρότερα και έχει σώσει αμέτρητες γυναίκες μέσα από τη γρήγορη διάγνωση καρκίνου, δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, μόνο μια φορά το χρόνο και αυτό μόνο για όσες δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα. Πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης είναι η κλασσική ακτινογραφία και όχι η μαγνητική.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...