Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μαύρα μαντάτα για τον τουρισμό από Ράιχενμπαχ





Διαβάστε γιατί ο Ράιχενμπαχ πιστεέυει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει αυξημένη τουριστική κίνηση
Ο ελληνικός τουρισμός το 2012 δεν θα έχει την ίδια επιτυχία που σημείωσε το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε αντίθεση με τον ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ο οποίος παρότρυνε τους συμπατριώτες του να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ο  Γερμανός Επίτροπος εμφανίζεται απαισιόδοξος για τον ελληνικό τουρισμό: 
"Το 2011 ο τουριστικός τομέας είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο πέρυσι", σημειώνει ο κ. Ράιχενμπαχ. Δεν αποκλείει μάλιστα το γεγονός  η εξέλιξη αυτή να οφείλεται στην "αντιγερμανική" εκστρατεία που σημειώθηκε στην Ελλάδα. "Ο αριθμός των Γερμανών τουριστών σημειώνει πτώση", λέει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι άλλος ένας παράγοντας είναι η εξομάλυνση της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.
Για τα οικονομικά, υποστηρίζει ότι με τα μέτρα λιτότητας και την απομείωση του χρέους η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις της προόδου. "Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Η χώρα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι", είπε ο κ Ράιχενμπαχ.
"Είναι εκπληκτική η πρόοδος στον έλεγχο του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο", καταλήγει .

 http://news247.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...