Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

WSJ: «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν σοβιετικούς κομμουνιστές και νεοναζί”!!!


Έντονο προβληματισμό για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα να τηρηθεί αυστηρά το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας, εκφράζει σε σημερινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμά της, στην ηλεκτρονική της σελίδα, η WSJ γράφει χαρακτηριστικά πως.... αρκετοί «βλέπουν» πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές στην Ελλάδα …

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων στα μέτρα λιτότητας, στα επεισόδια στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά και την φθορά που εμφανίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις δημοσκοπήσεις. Και χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Οι εκλογές αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, φαίνεται να λαμβάνουν την μορφή μιας δημόσιας εξέγερσης εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Και συνεχίζει η εφημερίδα γράφοντας πως «το μισό ελληνικό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει ‘ριζοσπαστικές’ ομάδες της αντιπολίτευσης που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομουνιστές έως αντιμεταναστευτικούς νεοναζί».


Κάτι που … «θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολληθούν στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και τις οικονομικές διορθώσεις που ζητούν οι πιστωτές της»

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...