Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Και το «μικρό ΠΑΣΟΚ» (του Κουβέλη) διαλύεται



Αρχισαν τα όργανα στη Δημοκρατική Αριστερά. Μετά το ξεφούσκωμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργήσει κάποιες υποψηφιότητες (όπως της Μαρίας Ρεπούση στον Πειραιά), οι πονοκέφαλοι συνεχίζονται για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να γίνουν 10 και να...
αποκτήσουν κοινοβουλευτική οντότητα και ήδη άρχισαν οι παραιτήσεις στελεχών που θεωρούν ότι η Δημοκρατική Αριστερά λειτουργεί, από τη μια, ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για στελέχη του ΠΑΣΟΚ και, από την άλλη, ως πολιτική εφεδρεία του συστήματος. Οι πρώτες επίσημες παραιτήσεις καταγράφηκαν από τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, τους Νικηφόρο Σταματάκη, Στέλλα Νιώτη και Θανάση Αθανασίου. Ακολούθησε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Πιερίας. Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, έβαλε θέμα σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάκη Γιομπαζολιά με αφορμή τις θέσεις του τελευταίου υπέρ της σκληρής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών.
Στην Εύβοια η Ελένη Αλατά – Καραγιάννη, ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του κόμματος, παραιτήθηκε από υποψήφια για λόγους που σχετίζονται άμεσα με την «εισβολή» ΠΑΣΟΚογενών στο ψηφοδέλτιο.
Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε και στη Ν.Ε. Μεσσηνίας η συμμετοχή του Οδ. Βουδούρη στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή έθεσε βέτο και το κόμμα αναγκάστηκε να τον κατεβάσει υποψήφιο στη Β’ Αθήνας και όχι στη Μεσσηνία.
Η Γεωργία Βαρελά στη Σύρο παραιτήθηκε λόγω της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπαμανώλη. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει τη διαφωνία της στην πρόσφατη απόφαση για την εκλογική συνεργασία με ομάδα πέντε ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα με τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη, καθώς θεωρήθηκε ότι πάει να μετατρέψει τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε μικρό ΠΑΣΟΚ.
Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, μαζί με τους Ηλία Θεοδωρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γιώργο Παπαμανώλης, όπως και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Βασίλης Οικονόμου, που είχαν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, προσχώρησαν στη Δημοκρατική Αριστερά.



http://www.dimokratianews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...