Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Παπαδήμος έδωσε εντολή στους υπουργούς να ψηφίζουν μόνο μνημονιακούς νόμους


Ο Παπαδήμος έδωσε εντολή στους υπουργούς να ψηφίζουν μόνο μνημονιακούς νόμους
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής του. 
Με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος απέστειλε χθες επιστολή σε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου με την επισήμανση να αποφεύγουν την προώθηση νομοσχεδίων και τροπολογιών στη Βουλή καθώς και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που έχουν έστω προεκλογικό... άρωμα.
Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα νομοθετεί μόνον σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις της χώρας που είναι ενταγμένες στο δεύτερο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η επιστολή διερμηνεύει, όπως επισήμαιναν κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου, τη δυσφορία του κ. Λουκά Παπαδήμου για τα συνεχιζόμενα κρούσματα προώθησης νομοθετικών πρωτοβουλιών που -λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου- προκαλούν αντιδράσεις είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά και τελικά μπλοκάρουν το κυβερνητικό έργο δίδοντας παράλληλα την αίσθηση της κυβερνητικής ασυνεννοησίας.
Αφορμές ήταν αφενός το νομοσχέδιο το οποίο αναγκάστηκε να αποσύρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην Ολομέλεια και αφετέρου η προώθηση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη. Επίσης, ένα ακόμη κρούσμα ήταν το άρθρο 148 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το συντελεστή δόμησης στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά.
Στην επιστολή του κ. Σταυρόπουλου τονίζεται: «Αν εκ των πραγμάτων υφίσταται λόγος να υπάρξει προώθηση νομοσχεδίων ή τροπολογιών εκτός πλαισίου ή και η έκδοση ανάλογων υπουργικών αποφάσεων, θα πρέπει να προηγείται εκτενής ενημέρωση του Πρωθυπουργού τόσο για το περιεχόμενο των νομοθετημάτων όσο και για τους λόγους που υπαγορεύουν την άμεση προώθησή τους».
Πηγές τη κυβέρνησης σημείωναν χθες ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής του.


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...