Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση


Οι δημοσκοπήσεις που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κι αυτές που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες, καταγράφουν ένα ρευστό και σε κάθε περίπτωση ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο. Είναι εμφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων διακατέχεται από ανάμεικτα συναισθήματα έναντι του πολιτικού συστήματος. Απ’ τη μια σκέφτεται να τιμωρήσει τα κόμματα, ψηφίζοντας αριστερά και διαμαρτυρόμενους, ενώ απ’ την άλλη αναζητά τη σιγουριά ενός ... κόμματος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητα.

Είναι προφανές ότι τα κόμματα της αριστεράς και τα νέα ή παλαιότερα κόμματα διαμαρτυρίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερότητα και σιγουριά. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ακόμα και αυτοί που έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν με βάση το θυμικό, γνωρίζουν κατά βάθος ότι με την επιλογή τους, επιτείνουν το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει σαφές και ευδιάκριτο περιεχόμενο. Και δεν είναι άλλο παρά η διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας πορείας, η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η διαφύλαξη της δημοκρατίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, που θα πάρει αποφάσεις και θα συγκρουσθεί με κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, αλλά και μια αντιπολίτευση σοβαρή και υπεύθυνη που θα τις στηρίξει. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και δεν αλλάζει με δημαγωγικές κορώνες και λαϊκίστικες υποσχέσεις. Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον, κυρίως όμως με τη ψήφο τους θα καθορίσουν και τα δύο. Και οι πολίτες γνωρίζουν καλά, ποιο κόμμα μπορεί να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση και ποιο έχει την ευκαιρία να ασκήσει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

http://www.statesmen.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...