Ξεκινά με χρηματοδότηση γνωστού χορηγού η συντήρηση του Κολοσσαίου, η δαπάνη για την οποία θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ.

Ιταλία — Παρουσιάσθηκε αναλυτικά στην ιταλική πρωτεύουσα η συντήρηση του γνωστότερου μνημείου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Κολοσσαίου, η οποία πρόκειται να...
χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ένα χορηγό.

Στο τελικό σχέδιο αναφέρθηκαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αμφιθέατρο Φλάβιο --το επίσημο όνομα του Κολοσσαίου-- ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζανκάρλο Γκαλάν, και ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο.

Το ποσό των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ που θα δαπανηθεί για τις παρεμβάσεις συντήρησης, έχει διατεθεί από τον ιδιοκτήτη της μάρκας υποδημάτων Tod's, Ντιέγκο Ντέλα Βάλε. «Όταν έλαβα το τηλεφώνημα του δημάρχου Αλεμάνο, ζήτησα είκοσι τέσσερις ώρες για να το σκεφθώ και να συζητήσω με τον αδελφό μου. Δεχθήκαμε αμέσως, θέτοντας μιας μόνο προϋπόθεση: να είμαστε οι μόνοι χορηγοί», δήλωσε ο Ντέλα Βάλλε, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στο μέλλον η εταιρία του μπορεί να στηρίξει και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες προς όφελος της Πομπηίας, της Βενετίας και της Φλωρεντίας».

Τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και μετά την ολοκλήρωσή τους, η επισκέψιμη επιφάνεια του Κολοσσαίου θα έχει αυξηθεί, συνολικά, κατά 25%. Τα σημεία στα οποία θα εστιαστούν οι παρεμβάσεις είναι η βόρεια και η νότια πρόσοψη, τα υπόγεια, ενώ θα τοποθετηθούν καινούρια κάγκελα σε διάφορα σημεία του μνημείου. Πρόκειται επίσης να μεταφερθούν σε νέο χώρο --κοντά στην αψίδα του Κωνσταντίνου-- το εκδοτήριο εισιτηρίων, το κέντρο υποδοχής, το βιβλιοπωλείο και οι τουαλέτες. «Τέλειωσε ένας πραγματικός εφιάλτης. Πρέπει να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο, εύγλωττο παράδειγμα του κοινωνικού αισθήματος ευθύνης των επιχειρήσεων, χάρη το οποίο γεννιέται ένας νέος, σύγχρονος μαικήνας», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Αλεμάνο.

Κάποιοι σχολιαστές τους μήνες αυτούς τόνισαν ότι η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ένα μεγάλο, διεθνές «διαφημιστικό σποτ», για την επιχείρηση του Ντέλα Βάλε. Ο υπουργός πολιτισμού Γκαλάν, αναφερόμενος στις συγκεκριμένες «πολεμικές», απάντησε ότι «εύχεται η παρέμβαση αυτή να λειτουργήσει όντως θετικά για τον όμιλο που την χρηματοδότησε, όπως φυσικά για την ίδια την Ρώμη και ολόκληρο τον κόσμο».

Κάθε χρόνο το Κολοσσαίο επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και τους θερινούς μήνες ο μέσος όρος επισκεψιμότητας αγγίζει τις είκοσι πέντε χιλιάδες άτομα την ημέρα.

NewsIt.gr