Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η Νταλάρα θα ψηφίσει κατά... συνείδηση για το Μεσοπρόθεσμο!


Τι είπε η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξή της για την επίθεση που δέχθηκε χθες απο αγανακτισμένους πολίτες


 Η κ. Άννα Νταλάρα μίλησε σήμερα στον Real fm στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.
Για τα επεισόδια σε ομιλία της στου Ζωγράφου:
Ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του αλλά δικαιολογημένα και θέλει να εκφράσει δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα με σωστό ή πολιτικά κακό ή όχι σωστό τρόπο την αγανάκτηση απέναντι στις συνθήκες της ζωής του... όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία φταίμε όλοι, φταίω εγώ πολύ λίγο, αλλά δεν έχει σημασία, φταίω κι εγώ... Όσοι διαμαρτύρονταν έξω διαμαρτύρονταν και μέσα, απλά με τρόπο πιο δημιουργικό γιατί απάντησα σε ορισμένες ερωτήσεις.
Αισθάνομαι συντετριμμένη. Πάνω από αδικία γιατί ξέρω το αδιέξοδο. Ξέρω ότι ό,τι κάνουμε εμείς, οι συγκυρίες είναι πολύ κακές. Έχουμε μία αδύναμα πολιτικά Ευρώπη που σφυρίζει κλέφτικα.
Για το αν είναι αδύναμη η κυβέρνηση:
Πιθανόν. Ούτε θα στηρίξω χωρίς λόγο με ένα παθιασμένο συναίσθημα ούτε θα αφορίσω κάποιον. Γι’αυτό εμένα η ευθύνη μου αυξάνεται, γι’αυτό δεν έχω την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να πω ότι μετάνιωσα ή δεν μετάνιωσα - που πιθανόν να μετάνιωσα - και πρέπει να τελειώσω αυτό που όσο λίγο καιρό ακόμα έχω την εμπιστοσύνη αυτής της κυβέρνησης που μου δώσανε αυτή τη δουλειά, το πρόταγμα αυτών των ανθρώπων που με ψήφισαν αλλά πάνω απ’όλα τη δική μου συνείδηση που δεν χρειάζομαι την ψήφο κανενός κι αυτό έκανα στη ζωή μου μέχρι τώρα.
Εννοώ για να συνεχίσω αυτό που έκανα (δεν χρειάζομαι την ψήφο κανενός)... Έχω ξοδέψει μηδέν ευρώ του ελληνικού λαού. Έχω μία καταγραφή των πραγμάτων που έχω κάνει. Ο κόσμος όμως δεν επιτίθεται σε εμένα, επιτίθεται σε ένα σύστημα. Έχουν πρόσβαση σε εμένα γι’αυτό έρχονται. Εγώ το θεωρώ υπέρ μου που έρχονται σε εμένα.
Για τη συμπεριφορά άλλων υπουργών και το περιβάλλον του πρωθυπουργού:
Και οι άνθρωποι με τα μεσαία (εισοδήματα) έχουν επιβαρυνθεί πολύ... Τα λέω όσο μπορώ. Προσπαθούμε κάθε μέρα και κάθε μέρα λέμε αλλιώς φεύγουμε.
Δεν μπορούν να υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που θέλουν να κάνουμε ταμείο τώρα. Το βλέπω στο υπουργικό συμβούλιο. Κάθε μέρα βγαίνω από το υπουργικό συμβούλιο και λέω «με συγχωρείτε, έχω πάθει Αλτσχάιμερ;». Άλλα βλέπω να λένε μέσα και βγαίνουν έξω και λένε ότι λίγο ως πολύ ήταν ο Τσε Γκεβάρα μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.
Έχουμε αυτό το κίνημα των διαμαρτυρόμενων. Η διαμαρτυρία μέσα από το διάλογο ήταν πιο ισχυρή. Προχτές που ήμουν ταραγμένη στην Κέρκυρα - γιατί δεν ήμουν εγώ σε αυτή τη συνάντηση, αλλά ήμουν όλη τη μέρα και μιλούσα για σοβαρά πράγματα και βλέπω τους ανθρώπους μετά εκεί - βγήκα έξω και μετά είπα αυτά που είπα και έλεγα από την έντασή μου κάτι αρλούμπες, κάτι ασυναρτησίες και πήρα 15 μηνύματα «μπράβο, ήσουν καταπληκτική».
Αν λένε σε εμένα που είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης οι επιτήδειοι «μπράβο, είσαι καταπληκτική», φαντάσου τι λένε στον πρόεδρο και τι του μεταφέρουν και τι λένε στους μεγαλουπουργούς. Ε, αυτό θα μας φάει, το ότι δεν βλέπουμε την αλήθεια και είναι 4-5 γύρω και δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα.
Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα:
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια γενική ψηφοφορία και γενική ψηφοφορία λένε - και θέλω να έχω εμπιστοσύνη - ότι δεν θα επεξεργαστεί λεπτομέρειες.
Έχω απόλυτη άποψη και τα έχουν βάλει και οι συνδικαλιστές μαζί μου. Δεν βγαίνει τίποτα με τις οριζόντιες περικοπές. Πρέπει να κάνουμε αξιοποίηση της περιουσίας και να πάμε σε βάθος να βάλουμε το μαχαίρι σε αυτές τις παθογένειες των 30 χρόνων. Από όσο ξέρω δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές.
Αν γίνουν, εκείνη τη στιγμή θα κριθώ να αποφασίσω και θα ψηφίσω κατά συνείδηση. Αλλά δεν νομίζω ότι θα τεθεί τέτοιο θέμα... Δεν πιστεύω στις οριζόντιες περικοπές, δεν πιστεύω ότι μπορεί να πιάσουν τόπο άλλο. Δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...