Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απολογητικός ο Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών - "Είχαμε αστοχίες και κάναμε λάθη"! H Μαρία η Μαγδαληνή!



Μετανιωμένη η παρθενόπη αλλά κατόπιν εορτής!
- Τι είπαν Μακρυπίδης, Πετσάλνικος και Γείτονας
- Φήμες ακόμα και για ηρωϊκή έξοδο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος
- Στη συνεδρίαση σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο
- Επίσης όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να προσπαθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να κερδίσει χρόνο, κυρίως πλεον στο εσωτερικό, μπορεί τα μέτρα να πηγαίνουν στις καλοκαιρινές... καλένδες, όμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βράζει. Και το κύριο αίτημά της είναι να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού μίλησε για σχεδόν 2 ώρες δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που είχε σε προηγούμενες ανάλογες συνεδριάσεις, όπυ συνάδελφοί του τον είχαν κατηγορήσει για αλαζονική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φανερά απολογητικός και με διάθεση αυτοκριτικής. Είπε οτι έγιναν αστοχίες και λάθη και γι' αυτό δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι στο 100%.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, ο Κώστας Γείτονας να μην μειωθεί το αφορολογητο και ο Φ.Πετσάλνικος ζήτησε να μην αυξηθεί η φορολογία στα καύσιμα αλλά να θεσπισθεί η εισφορά αλληλεγγύης.
Δηλαδή όπως εξήγησε αυτή η εισφορά να μπει σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να είναι 3%!

Στην συνεδρίαση θα μιλήσουν συνολικά 60 βουλευτές, ενώ παραβρίσκονται και οι : Γιαννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λούκα Κατσέλη.

'Ολοι τους θα πρέπει να είναι πολύ πειστικοί αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού όλο το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ έντονα οτι από το "πανέρι" των 16 βουλευτών που πρόσφατα έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργο, κάποιοι δηλώνουν σε συζητήσεις οτι σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθουν.

Αυτό βέβαια που δεν διευκρινίζουν είναι εαν θα παραιτηθούν εντελώς από το βουλευτικό τους αξίωμα ή εάν θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.(βλέπε Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαρά). Σε όλους αυτούς προστίθεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος κατά μόνας απήθυνε την Δευτέρα ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για αλαζονεία.

Η δοκιμασία για τους 5 υπουργούς θα είναι μεγάλη και ιδιαίτερα για τον υπουργό Οικονομικών. Κι αυτό γιατί εκτός από το Μεσοπρόθεσμο θα του ζητηθεί να απολογηθεί για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αν τελικά τα επώδυνα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί έχουν πιάσει τόπο.

Κάποιοι μάλιστα φέρονται να είναι έτοιμοι με στοιχεία με τα οποία θα επιχειρήσουν να φέρουν προ απροόπτου τους υπουργούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...