Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Επικίνδυνη» κινητικότητα αποστράτων διαπιστώνει ο νέος υπουργός Άμυνας

mpegliths-thumb-large
«Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αποστράτους», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας αντιδράσεις στα κοινοβουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης.
Ο Π.Μπεγλίτης είπε ότι το
το τελευταίο διάστημα παρατηρεί και διαπιστώνει μια κινητικότητα στο σύνολο των ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών στο όνομα υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών διεκδικήσεων και σημείωσε ότι μια από αυτές τις ενώσεις αποστράτων αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων.
 "Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο. Δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Πρέπει να αποστασιοποιηθούν από αυτό το χώρο" υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι "η έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί".
"Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων είναι τέτοια που δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση" δήλωσε εκ μέρους της Ν.Δ ο γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τασσούλας και τάχθηκε κατά του συνδικαλισμού στις ένοπλες δυνάμεις.
Οι δηλώσεις του Π.Μπεγλίτη προκάλεσαν αντιδράσεις και στο ΛΑΟΣ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου Αστέριος Ροντούλης είπε: "Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις ένοπλες δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης,. Γίνεται σε μια στιγμή που Έλληνες επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ίμια".
Ο υπουργός απαντώντας προέτρεψε τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ να είναι πιο προσεκτικός και να να μην λειτουργεί με τρόπο προβοκατόρικο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...