Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις για success story Σαμαράς: Βροχή από μίζες σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας....


Οι καταιγιστικες εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών κάνει σμπαράλια το ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς πολιτικό σύστημα, αφού κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται ήδη σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας και ετοιμάζονται να πάρουν το δρόμο για τον Κορυδαλλό...

Όπως αποκάλυψε από την προηγούμενη εβδομάδα η «kontranews» το άνοιγμα των λογαριασμών της εταιρείας “Interaction” που είχε έδρα το Μονακό καίει τρεις κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Από τους μαύρους λογαριασμούς της “Interaction” ο διαχειριστής της οποίας έχει εξαφανιστεί ή τον «εξαφάνισαν» εδώ και μήνες και δεν αποκλείεται να έχει την τύχη του Βλάση Καμπούρογλου, που διακινούσε τις διακριτικές πληρωμές για τα ρωσικά εξοπλιστικά και βρέθηκε «αυτοκτονημένος» σε ένα ξενοδοχείο στην Σιγκαπούρη. Φαίνεται ότι έχουν πέσει βροχή οι μίζες σε...


τρεις υπουργούς. Ο πρώτος ανήκε στη Νέα Δημοκρατία και εμφανίζεται να έχει λαδωθεί με πέντε εκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο λογαριασμό. Μάλιστα ο εν λόγω υπουργός εμφανίζεται να έχει πάρει και από εταιρεία ρωσικών συμφερόντων άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Ο δεύτερος υπουργός που τροφοδοτήθηκε από τα μαύρα ταμεία της “Interaction” ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και εμπλέκεται ήδη σε προηγούμενο σκάνδαλο με μαύρους λογαριασμούς. Ο τρίτος υπουργός ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και ελέγχεται για μίζα μαμούθ που δόθηκε για τα ελικόπτερα Απάτσι τα οποία αντιπροσώπευε ο Θωμάς Λιακουνάκος και στην πορεία οι Αμερικανοί άλλαξαν αντιπρόσωπο γιατί είχε κολλήσει η παραλαβή.

Mόλις φτάσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη η αναμενόμενη κίνηση των μαύρων λογαριασμών, θα γίνει σεισμός και θα προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα. Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα κόμματα και οι κορυφαίοι παράγοντες ήταν βουτηγμένοι μέχρι τα μπούνια στη συναλλαγή και τη διαφθορά. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο εδώ και πενήντα περίπου χρόνια σύμφωνα με υπολογισμούς ανθρώπων που γνωρίζουν τι γίνεται με τις μίζες στα εξοπλιστικά, υπολογίζουν ότι έχουν αρπάξει πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία χρόνια μόνο οι μεσάζοντες των οπλικών συστημάτων. Γιατί οι μίζες στα δημόσια έργα, τις κρατικές προμήθειες, τα φάρμακα, τηλεπικοινωνιακό υλικό κλπ. είναι πολύ περισσότερες από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Μόνο για τα υποβρύχια οι μίζες ξεπέρασαν τα πεντακόσια με εξακόσια εκατομμύρια ευρώ ενώ οι Ρώσοι μοίραζαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για κάθε υπογραφή σύμβασης.

Ήταν τέτοια η κίνηση μαύρου χρήματος από τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα που κινητοποίησε ακόμα και τη ρωσική μαφία.
Αποτέλεσμα, τρεις εμπλεκόμενοι κρατικοί υπάλληλοι και ένας Έλληνας μεσάζοντας ο Βλάσης Καμπούρογλου, δολοφονήθηκαν στον ανελέητο εμφύλιο για το ποιος θα ελέγξει τις προμήθειες στην Ελλάδα. Προμήθειες – μαμούθ άρπαξαν κόμματα και πολιτικοί και από τα γαλλικά μεγαθήρια που κυριαρχούσαν στα εξοπλιστικά από την εποχή του ΄74 όταν ο Κ. Καραμανλής έκανε την πρώτη μεγάλη προμήθεια των μαχητικών μιράζ. Όπως προκύπτει από το σύστημα των υπόπτων offshore που είχαν στηθεί σε Κύπρο, Λίβανο, Μονακό, Παναμά και άλλους φορολογικούς παραδείσους μαύρο χρήμα και μάλιστα εκατοντάδων εκατομμυρίων διακίνησαν και αμερικανικές εταιρείες που συνδέονται με μεγάλες προμήθειες εξοπλιστικών.

Το ζήτημα είναι αν το σύστημα αντέχει τους κραδασμούς που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις στην περίπτωση κατά την οποία η Δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Πάντως η αποκάλυψη του υπογείου, στο οποίο ο Λιακουνάκος έκρυβε στοιχεία φωτιά για προμήθειες κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» ο ίδιος ο Λιακουνάκος έδωσε την πληροφορία για το υπόγειο στους εισαγγελείς και την οικονομική αστυνομία, που έκαναν έφοδο στα γραφεία των εταιρειών του και στην πολυτελή βίλα του στα βόρεια προάστια, ακριβώς για να πιαστούν όλοι όσους είχε λαδώσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορεί να γλυτώσει ή να πέσει στα μαλακά. Όπως είναι γνωστό εφοριακοί και εισαγγελείς ενώ είχαν τελειώσει την έρευνα στα γραφεία του και έφευγαν σχεδόν άπρακτοι, ο φύλακας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Θωμά Λιακουνάκου, που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου, ξεπροβοδίζοντας το κλιμάκιο ελέγχου, τους είπε, ξέρετε ότι έχουμε εδώ και μια άλλη αποθήκη στα υπόγεια του κτιρίου, γεμάτη με χαρτιά και έγγραφα.

Το υλικό που βρέθηκε είναι τόσο καυτό που μπορεί να μπλοκάρει την έρευνα και να σωθεί ο ίδιος ο Λιακουνάκος. Γιατί φωτογραφίζει πολιτικούς και κόμματα οι οποίοι είχαν εμπλοκή στις μεγάλες προμήθειες με τα Leopard, τα Απάτσι, τα ραντάρ, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και άλλες μεγάλες συμβάσεις.

Τα μαύρα ταμεία του Λιακουνάκου τροφοδοτούσαν τα κυρίαρχα τότε συστήματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ..

Στην περίπτωση κατά την οποία η Δικαιοσύνη προχωρήσει σε βάθος τον έλεγχο είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι εισαγγελείς και ανακριτές ερευνούν το σύνολο των εταιρειών συμφερόντων του Θωμά Λιακουνάκου στην Ελλάδα.
Αρμόδιες δε υπηρεσίες εστιάζουν τον έλεγχο και σε μια εταιρεία, που είχε συνεταιρικά ο Λιακουνάκος με γνωστό παράγοντα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου και λομπίστα αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αυτή και τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν είχαν ενεργό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικούς αξιωματούχους του υπουργείου Αμύνης και σε άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής.

 http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...