Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ποιους εξυπηρετεί το γαϊτανάκι των δηλώσεων τρόμου περί χρεοκοπίας



Του Γιάννη Τριήρη
Έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό υφίσταται ο ελληνικός λαός, από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε η χώρα μας να βγει από την όποια κρίση βρίσκεται σήμερα.  Κανένας Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια, καθώς κανένας από τους εκπροσώπους της τρόικας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν του την λέει.
Στην συντριπτική του πλειοψηφία , ο ελληνικός λαός πριν από ένα χρόνο πείστηκε από την κυβέρνηση, ότι η χώρα μας πράγματι βρίσκεται ...
στο χείλος της χρεοκοπίας. Και ορθώς χρησιμοποιήθηκε ο όρος χρεοκοπία αντί για πτώχευση. Γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο αντιληπτό γίνεται ότι κάποιοι έστησαν ένα παιχνίδι χρεοκοπίας της χώρας μας, για κερδοσκοπικούς σίγουρα, αλλά ενδεχομένως και για πολιτικούς λόγους .
Και να επισημάνουμε ότι οι νεοέλληνες χρησιμοποιούν με διαφορετικές έννοιες τις λέξεις χρεοκοπία και πτώχευση. Η πτώχευση είναι η πραγματική αδυναμία πληρωμής ή εξόφλησης υποχρεώσεων , ενώ χρεοκοπία «λαϊκά» θεωρείται η δόλια πτώχευση . Και κάτι τέτοιο τελικά πρέπει να συμβαίνει και στην χώρα μας.
Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πως οι κυβερνώντες από το «λεφτά υπάρχουν» έφτασαν στα πρόθυρα του «δυστυχώς χρεοκοπούμε αν δεν προσφύγουμε στην τρόικα» και πως κάθε τόσο αλλάζουν θέσεις και απόψεις ,πάντοτε σε συμπαιγνία με τους δανειστές μας.
Το γαϊτανάκι των αλληλοσυγκρουόμενων και εκ διαμέτρου αντίθετων δηλώσεων , εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν και ήρθε η ώρα και πάλι να «κριθούμε» από τους τοποτηρητές μας. Και όταν η κυβέρνηση και η τρόικα είδαν την αντίδραση των ελλήνων πολιτών να δυναμώνει για τα χειρότερα που θα έρχονταν, άρχισαν και πάλι να κινδυνολογούν , με κορυφαία τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «τα λεφτά μας φθάνουν για να πληρώσουμε μέχρι τον Ιούλιο».
Το κλίμα τρομοκρατίας εντάθηκε έτσι εκ νέου και εν τέλει επιτεύχθηκε νέα συμφωνία-δυστυχίας για τους πολίτες, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει να υλοποιήσει μεταξύ άλλων, τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο, την δραστική μείωση των επιδομάτων των εργαζομένων που θα συρρικνώσουν εκ νέου τα εισοδήματα, τη μείωση φοροαπαλλαγών και την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, με στόχο όχι να καλυτερεύσει η ζωή μας , αλλά να πληρωθούν οι δανειστές μας.
Και έτσι αφού για μια ακόμη φορά δείξαμε, ότι «είμαστε καλά παιδιά» και μας ενέκριναν την πέμπτη δόση του δανείου μας και άρχισαν και πάλι να λένε «καλά λόγια» για την κυβέρνηση.
Ο γνωστός μας πλέον τοποτηρητής κ. Πόουλ Τόμσεν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, δήλωσε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ότι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί.
Και αυτά τα «καλά λόγια» τα είπε ο άνθρωπος που συνεχώς τόνιζε ότι στην Ελλάδα δεν προχωράει τίποτε. Αλλά μόλις αποδεχτήκαμε αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν βιαίως αυτοί που ο κ. Τόμσεν εκπροσωπεί, τα λόγια και οι κρίσεις «μαλάκωσαν».
Κράτησε, όμως και «πισινή», λέγοντας ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους. Ποιους στόχους εννοεί ο κ. Τόμσεν; Όχι βέβαια την ευημερία του ελληνικού λαού. Αυτή ουδόλως τον ενδιαφέρει. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να εκπροσωπήσει επάξια τα αφεντικά του και να κάνει το παν για να πληρώνονται τα τοκοχρεολύσια τους έστω και αν αυτό σημαίνει δυστυχία και πείνα για τον ελληνικό λαό.
Εν ολίγοις , άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμη σκληρότερα μέτρα και μάλιστα άμεσα, αφού έχει συμφωνηθεί από του χρόνου να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, αύξηση της φορολογίας σε σκάφη και πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, ειδικός φόρος κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά και στο φυσικό αέριο, καθώς και αύξηση του φόρου στα τσιγάρα.
Το μόνο που θα μας μένει είναι να αποφασιστεί και μείωση του προσδόκιμου ζωής μας για να μην επιβαρύνουμε το κράτος και αυτό με την σειρά του να μπορεί να πληρώσει τα χρέη στους δανειστές μας.
www.newscode.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...