Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

«Συναγερμός» στην ΕΛΑΣ για τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης

Αθήνα
«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενόψει της γενικής απεργίας. Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις – σε τέσσερα σημεία της Αθήνας – από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Βασικός στόχος του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ είναι αφενός να μην προκληθούν επεισόδια και αφετέρου να μην υπάρξει αποκλεισμός της Βουλής όπου συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ’ όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.
«Ανοιχτή Βουλή»
Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ θα αφορούν τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (11.00), τη δεύτερη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας (10.00), την κινητοποίηση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Μουσείο (11.00) αλλά και την παρουσία των «αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Συντάγματος. Οι αξιωματικοί έχουν κύριο στόχο την επιτήρηση «μπλοκ» αντιεξουσιαστών που αναμένεται να κινηθεί από την περιοχή του Μουσείου στην πλατεία Συντάγματος.
Επιπλέον, μέγα ζητούμενο είναι να παραμείνει διαρκώς ανοικτή «δίοδος» άφιξης και αναχώρησης των βουλευτών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ειδικός σχεδιασμός με σύγκλιση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε ό,τι κι αν συμβεί να μην υπάρξει πλήρης αποκλεισμός της Βουλής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...