Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δημοψήφισμα ετοιμάζεται να προτείνει ο Παπανδρέου!

  • Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει δημοψήφισμα
  • Δεν θα ζητήσει τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών
  • Απέκλεισε πρόωρες εκλογές
  • Αποκάλυψε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο

*8 ώρες κράτησε το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να προτείνει δημοψήφισμα για τις επερχόμενες αλλαγές τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την μαραθώνια άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου!
Τον ασκό του αιόλου είχε ανοίξει προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους Υπουργούς της κυβέρνησης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ κάλεσε εκ νέου τα άλλα κόμματα για συναίνεση, λέγοντας χαρακτηριστικά «να κλείσουμε μαζί τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα.
Ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα βοήθεια δεν έχει κλείσει, την ώρα που οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για το ύψος του νέου δανείου είναι συγκεχυμένες, καθώς πλέον φημολογείται ότι θα αγγίξει και τα 100 δις ευρώ!
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Ήθελε να το προτείνει στην σύνοδο των πολιτικών αρχηγών. Δεν τόλμησε, ήταν όμως μία θαυμάσια διέξοδος για να βρει αφορμή και να μετακυλίσει την ευθύνη του Credit Event στον λαό. Γράφαμε λοιπόν:
Με αυτό το πρόσχημα, θα τεθεί στον λαό το δημοψήφισμα, ώστε μετά το αποτέλεσμα που φυσικά θα είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να βρουν αφορμή για το πολυπόθητο Credit Event και να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι – brokers – κάτοχοι CDS!
Ούτε μια φορά δεν μας εκπλήξατε κύριε Παπανδρέου. Πάντα είμασταν ένα βήμα μπροστά σας. Με τα επίορκα ΜΜ"Ε" βαδίζατε και εξαπατούσατε τον λαό. Με αυτά θα βουλιάξετε.
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...