Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Wall Street Journal: Γιατί πουλάνε τα ελληνικά ομόλογα οι Γερμανοί;;;



Νέο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης Wall Street Journal, επαναφέρει στη δημοσιότητα το θέμα με τις γερμανικές τράπζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η απάντηση στο ερώτημα «τί κάνουν τα ομόλογα;», είναι «περίπλοκη», ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γερμανικές τράπεζες προσπαθοιύν τους τελευταίους μήνες να απαλλαγούν από αυτά. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα αποκλιμακώθηκε....
κατά 2% το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τέτατρου τριμήνου του 2010, τη στιγμή που οι γαλλικές τράπεζες πούλησαν το 44% των ομολόγων που κατείχαν.

Ωστόσο, νέο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοςης των Financial Times, σημειώνει ότι οι γεμανικές τράπζες πούλησαν το 1/3 περίπου των ελληνικών ομολόγων από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2011. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι γερμανικές τράπεζες κατε΄λιχαν τον Ιανουράιο και το Φεβρουάριο ομόλογα αξίας 10,3 δις, ενώ τον Απρίλιο του 2010, ομόλογα αξίας 16 δις. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τη βουλή της χώρας του να ταχθεί υπέρ του νέου δανεισμού της Ελλάδας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε αυτόν είναι «αναπόφευκτη», ενώ πρότεινε την ανταλλαγή των ομολόγων με νέα επταετούς διάρκειας.


Πηγή:   epikaira
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...