Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα παραπαίει, οι τράπεζες διολισθαίνουν, η Κύπρος κλυδωνίζεται και οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με χρεοκοπία - Στο ναδίρ η επενδυτική ψυχολογία νέα πτώση για το ΧΑ - Πουλάνε Bank of America, Deutsche, Citigroup


  Σκηνικό τρόμου τείνει να στηθεί στην παγκόσμια οικονομία.  Η Ελλάδα αποτελεί την μόνιμη επωδό όλων των αρνητικών εξελίξεων αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών των ΗΠΑ ή η υποβάθμιση της μεγαλύτερης  οικονομίας του πλανήτη. Επίσης οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι δραματικές με τους υπουργούς να παρατούνται ομαδικά, την αγορά να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και τα σενάρια για προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης να δίνουν και να παίρνουν....


Για την Ελλάδα το www.bankingnews.gr είχε πάρει μια ξεκάθαρη θέση το κλίμα στην χώρα θα επιδεινωθεί σύντομα και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται. Όχι με όρους χρηματιστηριακούς αλλά με όρους αγορών και οικονομίας.
Η πλειοψηφία των ξένων υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει μεγάλης κλίμακας haircut, οι οίκοι αξιολόγησης προετοιμάζουν το έδαφος για επιλεκτική χρεοκοπία και η αβεβαιότητα κορυφώνεται.
Σε αυτό το σύνθετο παζλ πρέπει να προστεθεί και η εμπλοκή των ιδιωτών στην ελληνική κρίση χρέους και ειδικά των ελληνικών τραπεζών οι οποίες δίνουν μάχη ώστε να προστατέψουν τα κεφάλαια τους.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ασάφειας και εκτεταμένης αβεβαιότητας το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την πτωτική του πορεία με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν σχεδόν εκ νέου καταποντηστεί
Το ΧΑ σήμερα στις 1213 μονάδες με πτώση -1,1%.
Αν δεν υπάρξει άμεσα αναστροφή τάσης το ΧΑ θα επανέλθει στην ζώνη των 1180 μονάδων.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ελεγχόμενες πιέσεις.
Η Εθνική στο -3% στα 4,81 ευρώ με αποτίμηση 4,6 δις ευρώ
Η Alpha -1,6% στα 3,12 ευρώ με αποτίμηση 1,66 δις ευρώ.
H Eurobank -2,1% στα 2,77 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 1,54 δις ευρώ
Η Πειραιώς -3,2% στα 0,90 ευρώ με αποτίμηση 1 δις ευρώ
Η Κύπρου που υποβαθμίστηκε σήμερα στο -4,1% στα 1,60 ευρώ με αποτίμηση 1,42 δις
Η Marfin στο -3,7% στα 0,52 ευρώ με αποτίμηση 837 εκατ
Στις εκτός τραπεζών μετοχές του εικοσάρη τα ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, Motor Oil και ο ΟΤΕ με θετικό πρόσημο.
Από την πλευρά των ξένων σήμερα εμφανίζονται καθαρά πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να παρατηρείται αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.
Στην Εθνική 140 χιλ. πώληση από την Bank of America Merrill Lynch, 20 χιλ. μετοχές από Citigroup, 25 χιλ. από Deutsche Bank και 25 χιλ. από Credit Suisse.
Στην Alpha Bank πωλήσεις 60 χιλ. μετοχές από την
Bank of America Merrill Lynch και 40 χιλ. από την Citigroup
Στην Eurobank 90 χιλ. μετοχές από τη Cheuvreux και 80 χιλ. από την
Bank of America Merrill Lynch
Στην Πειραιώς 40 χιλ. από την Bank of America Merrill Lynch, 30 χιλ. από την Deutsche Bank και 30 χιλ. από την Credit Suisse.
Στην Κύπρου 160 χιλ. ετοχές πώληση από τη Citigroup.

Ανοδικά spreads και CDS

Ανοδικά συνεχίζουν τα spreads και CDS στην Ελλάδα και στις περιφερειακές αγορές.
Τα CDS στην Ελλάδα 1825 μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία 1015 μονάδες βάσης, στην Ιρλανδία 870 μονάδες βάσης και Ισπανία 347 μονάδες βάσης.
Τα spreads στις 1175 μονάδες βάσης με απόδοση στο 10ετές ελληνικό στα 14,34%.
Το ευρώ έχει υποχωρήσει στην ζώνη των 1,4350 δολαρίων.
To spread των ιταλικών ομολόγων αυξάνεται στις 320 μονάδες βάσης μετά μάλιστα και τη δημοπρασία 3ετών και 10ετών ομολόγων, η απόδοση των οποίων έφτασε σε υψηλά 3ετίας και 11ετίας αντίστοιχα.
Ειδικότερα, η απόδοση στη δημοπρασία 3ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 4,8% αντλώντας 3,5 δις. ευρώ, ενώ ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε μόλις στο 1,313.
Η απόδοση στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 5,77%, από 4,94% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, αντλώντας 2,696 δις. ευρώ ενώ ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,376 από 1,33 στην προηγούμενη.

www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...