Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

600 καθηγητές προειδοποιούν: «Μην ψηφίσετε πραξικοπηματικά το νομοσχέδιο για την Παιδεία»



Καθηγητές και διδάκτορες υπογράφουν κείμενο όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους με το σχέδιο νόμου που έχει δώσει για διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η κυβέρνηση ψηφίσει πραξικοπηματικά το νομοσχέδιο» θα προχωρήσουν σε «πολύμορφες κινητοποιήσεις και ενέργειες τον Σεπτέμβρη». Στόχος τους
, επισημαίνουν, είναι «η ακύρωση του νομοσχεδίου στην πράξη».

Οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, καθώς και η κατάλυση της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής δομής των οργάνων της διοίκησης των πανεπιστημίων.

Σημειώνουν, ακόμη, ότι το προτεινόμενο μοντέλο «ενισχύει την αδιαφάνεια και ταιριάζει περισσότερο σε ανώνυμες εταιρείες και όχι σε πανεπιστήμια», ενώ κάνουν λόγο για εκπαιδευτικά προγράμματα πολλών ταχυτήτων και υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων.

Κλείνοντας το κείμενό τους, οι υπογράφοντες καλούν την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις πολιτικές δυνάμεις να «αναλάβουν τις ευθύνες τους», και την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

«Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου τα πάντα εκποιούνται, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για μια Δημόσια και Δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των επιστημών και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της παιδείας και της κοινωνίας», καταλήγουν οι καθηγητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατατέθηκε ο νόμος για τα Πανεπιστήμια – Δείτε όλο το νομοσχέδιο
Πρυτάνεις: “Κλειστά από 1η Σεπτεμβρίου τα ΑΕΙ. Όχι από εμάς αλλά από την κυβέρνηση”!
Πρυτάνεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια
Έντονες αντιδράσεις πανεπιστημιακών για το νομοσχέδιο για την Παιδεία



posted by parapolitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...