Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στο "κόκκινο" το Χ.Α. - "Συγκρατημένος" ο όγκος των συναλλαγών

Του Δημήτρη Ζάντζα

Με σοβαρές απώλειες 6,3% και στο χαμηλό ημέρας ολοκλήρωσε την Τρίτη ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α., «συμπαρασύροντας» τον Γενικό Δείκτη σε πτώση κάτω από τις 1.240 μονάδες.

Στο «κόκκινο» ολοκλήρωσε τη

διαπραγμάτευση το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, με εξαίρεση τις μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ που ενισχύθηκαν περί του 0,8% και τις Jumbo και Βιοχάλκο που διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι μέρος των σημερινών πιέσεων μπορεί να αποδοθεί σε τάσεις κατοχύρωσης κερδών, λαμβανομένου υπόψη ότι ο δείκτης των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε συνολική άνοδο 24%.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του ελληνικού κρατικού χρέους και τις επιπτώσεις της, επισημαίνουν ότι πράγματι μέρος των επενδυτών ανησυχεί, ωστόσο η αγορά ήδη είναι εξοικειωμένη με την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών.

Σταδιακά, εκτιμούν, η αγορά θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις θετικές πτυχές αυτού του προγράμματος και το γεγονός ότι τα ομολογιακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών ιδρυμάτων μετά την «ανταλλαγή» θα εμφανίζουν σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα.

Θετικά αξιολογείται πάντως το γεγονός ότι ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος υπήρξε σήμερα χαμηλότερος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το σημείο στο οποίο θα ολοκληρωθεί η διόρθωση. Για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στο μέγεθος του συναλλακτικού όγκου, στο εύρος των ενδοσυνεδριακών διακυμάνσεων, αλλά και στις εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με την «οροφή» χρέους.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,82% στις 1.233,22 μονάδες, μετά από διακύμανση εύρους 43 περίπου μονάδων και έχοντας σημειώσει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1.231,16 μονάδες (-2,98%).

Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 29,31 εκατ. τεμαχίων αξίας 75,38 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 99 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, 34 ενισχύθηκαν και 147 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.




Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...