Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο για να μην κρατικοποιηθούν οι τράπεζες



Γιατί ανεβαίνει σήμερα το Χρηματιστήριο και γιατί κάνουν πάρτι οι τράπεζες παρ’ ότι το κούρεμα εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλο; Είναι τρελοί οι επενδυτές;

Οι πληροφορίες μας είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο αμερικανικού τύπου ώστε να μην κρατικοποιηθούν οι τράπεζες.
Πώς θα γίνει αυτό; Με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κι όχι κοινών μετά το κούρεμα των ομολόγων και με μια πιθανή διετή ή τριετή περίοδο χάριτος όπου θα ζητηθεί από τις τράπεζες να βρουν τα λεφτά και να καλύψουν τα δάνεια που θα πάρουν από τον EFSF. Έτσι, δεν θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους και από εκεί κι έπειτα θα βρουν τον τρόπο να πληρώσουν, αν δεν το κάνουν θα καταστραφούν.
Με τον τρόπο αυτό για παράδειγμα η Εθνική θα πάρει ανάσες, θα πουλήσει τα πάγια της και τις θυγατρικές της, θα κάνει και μια αύξηση κεφαλαίου και θα καλυφθεί.
Ομοίως και η Alpha με την Eurobank, θα συνενωθούν, θα κλείσουν χιλιάδες καταστήματα και θα απολύσουν κόσμο, θα ξεπουλήσουν κι αυτοί ότι έχουν και θα τη γλιτώσουν.
Αμφιβολία υπάρχει για τις μικρές τράπεζες, αν θα καταφέρουν δηλαδή να επιβιώσουν έστω και μετά από την παράταση που θα πάρουν.
Από την άλλη, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει το επικοινωνιακό κολπάκι με επιθέσεις στις τράπεζες σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις δικές του εγκληματικές αδυναμίες.


http://www.realpolitics.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...