Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ματαίωση Ecofin εν μέσω αβεβαιοτήτων για ελληνικό haircut και EFSF


«Μπορεί να μην ανακοινωθεί το ακριβές ύψος του haircut, αλλά να υποδηλωθεί ένα επιθυμητό επίπεδο», μεταδίδει το Reuters για τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί κανονικά

Picture 0 for Ματαίωση Ecofin εν μέσω αβεβαιοτήτων για ελληνικό haircut και EFSF
Ματαιώθηκε τελικά η προπαρασκευαστική σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη, όμως η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα γίνει κανονικά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πως η σύνοδος του Ecofin ματαιώθηκε διότι οι λεπτομέρειες επί ζητημάτων που επρόκειτο να συζητηθούν δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ πρόσθεσε πάντως πως οι υπουργοί Οικονομικών των 27 ενδέχεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στους New York Times, οι 17 χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστική συμφωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες δύο κομβικών σημειών του του συνολικού πακέτου: το ύψος του haircut  στο χρέος της Ελλάδας και τον τρόπο αλλά και το ποσό ενίσχυσης του προσωρινού Ταμείου διάσωσης (EFSF).
Σύμφωνα με το Reuters, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν, ειδικότερα για την Ελλάδα, πως «οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως να μην είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους ελληνικού χρέους -αναμένεται μεταξύ 50%-60%. Ίσως να υποδηλώσουν το επιθυμητό επίπεδο του haircut ανακοινώνοντας το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από τον κρατικό τομέα και τον στόχο για το ύψος του Δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ το 2020».


http://www.voria.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...