Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επάγγελμα ΒΟΛΕΥΤΗΣ


Ιστοριοπλάστης και παραμυθάς του οποίου το δικαίωμα εκπορεύεται από το δίκαιο Σύνταγμα της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτό τα Κόμματα καλούνται να στελεχωθούν από υποψήφιους ελπιδοφόρους ψεύτες με σκοπό όλων να κερδίσουν τουλάχιστον μια μερσεντές και ένα κινητό, όλα με κρατικό χρήμα των φορολογούμενων,.....
αρκεί να εκλεγούν από τους πολίτες για να τους αντιπροσωπεύσουν με βάση τη διαδικασία των εκλογών.

Βάση του άδικου πολιτικού συστήματος της χώρας επιτρέπονται μόνο 300 τυχεροί να γίνουν βουλευτές, δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό και αντιζηλίες. Συνήθως οι πιο μοχθηροί το πετυχαίνουν.

Συχνάζουν στο καφενείο της Βουλής των Ελλήνων και όταν νυστάζουν πάνε στην ολομέλεια για ύπνο.

Ονομασία

Η ιερή παράδοση μας λέει ότι στην αρχή οι Βουλευτές παλιότερα λέγονταν όλοι πινόκιοι γιατί όταν μιλούσαν μεγάλωνε η μύτη τους. Αυτή την κατάρα την έριξε μια θείτσα με κακό μάτι σε έναν αντιπρόσωπο της ελληνικής βουλής γιατί της υποσχέθηκε να της βρει ένα παληκάρι για γαμπρό και αυτός δεν το έκανε. Η κατάρα έσπασε πολύ γρήγορα όταν ένας πινόκιος βόλεψε ανεγκέφαλο και ανεπρόκοπο γιο συγχωριανού του διευθυντή σε δημόσια υπηρεσία. Έτσι ο αγράμματος κ' αγαθός πατέρας έδειχνε στο χωριό τον ευεργέτη της οικογένειάς του και έλεγε "Να ο Βουλευτής μ'" με βαριά βλάχικη προφορά, και από τότε έμεινε. Όλοι όσοι πιστεύουν πως η λέξη προέρχεται από το Βουλή που σημαίνει θέληση, επιθυμία είναι ανόητοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Από τότε δόθηκε η δυνατότητα στους Βουλευτές να μην τηρούν τις υποσχέσεις τους άφοβα, αλλά πού και πού να κάνουν καμιά καλή πράξη τοποθετώντας ανίκανα τεμπελόσκυλα σε νευραλγικές κρατικές θέσεις, με σκοπό την πρόοδο της χώρας.

Αρμοδιότητες

Οι Βουλευτές έχουν πολύ δύσκολη αποστολή να επιτελέσουν καθώς πρωτίστως είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο. Μετά έχουν την ευθύνη να επινοούν ένα καινούργιο παραμύθι κάθε μέρα και να το υποστηρίζουν στις επαφές τους με τα μέσα. Πρέπει να έχουν την ικανότητα να καλύπτουν νομιμοφανώς όλες τις παρανομίες φίλων τους επιχειρηματιών και πρέπει κάθε στιγμή να είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των ισχυρών τους φίλων. Πρέπει να είναι έτοιμοι να ξεφουρνίσουν οποιαδήποτε αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Οι Βουλευτές επίσης έχουν την ιερό καθήκον να στηρίζουν πάντα τον αρχηγό της πολιτικής τους παράταξης σε όλες του τις ενέργειες αν και τώρα τελευταία ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ζουν κυρίως στα παράθυρα των τηλεοράσεων και κάθε μήνα αλλάζουνε δέρμα στις παλάμες τους από τις αμέτρητες χειραψίες που πραγματοποιούν καθημερινά. Είναι υποχρεωμένοι βάσει του καταστατικού τους να πίνουν τον καφέ τους στα καφενεία του κοσμάκη και να του τάζουνε λαγούς με πετραχείλια για να διατηρήσουν την δυναμική τους.

Τα Κόμματα προστατεύουν του μέλλον των υποψηφίων τους και έτσι τους απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά να είναι έντιμοι καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε τροχοπέδη στις φιλοδοξίες των στελεχών.


Σταδιοδρομία-Εξέλιξη

Όποιοι απο αυτούς καταφέρουν να λένε πιστευτά ψέμματα, είναι καλοί γλύφτες και έχουν ταλέντο στη μπουρδολογία -το skill της κλεψιάς είναι επιθυμητό μεν, προαιρετικό δε- και βρίσκονται σε κόμμα που ελέγχει την διακυβέρνηση της χώρας, ανεβαίνουν ένα επίπεδο καθώς γίνονται Υφυπουργοί και άλλο ένα όταν γίνονται Υπουργοί ,μεγαλώνοντας το χώρο δράσης τους. Οι πιο καλοί από αυτούς έχουν την δυνατότητα να παπαρολογούν ως αρχηγοί πολιτικής παράταξης και οι μέγιστοι γίνόνται Πρωθυπουργοί.
Μετά δύο βουλευτικές θητείες έχουν δικαίωμα να λάβουν σύνταξη.

Ονειροκρίτης

    Αν στον ύπνο σου δεις Βουλευτή να σε χαιρετά θα προσληφθείς στο Δημόσιο, δύο ημέρες μετά την κηδεία σου.

    Αν ο Βουλευτής που δεις, αγορεύει στη Βουλή ετοιμάσου να αργήσεις στη δουλειά σου καθώς θα κοιμηθείς την ώρα που κοιμάσαι και θα αργήσεις να ξυπνήσεις.

    Αν δεις Βουλευτή να τον πλακώνουν στο ξύλο πολίτες, θα είσαι χαρούμενος για μια βδομάδα. Αυτό είναι που ονειρεύονται όλοι οι Έλληνες.

    Αν δεις Βουλευτή του ΚΚΕ τότε ετοιμάσου γιατί για δύο βράδια θα έχεις αφισοκόλληση για την ΚΝΕ. 
 
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...