Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Για τις αντιδράσεις στις παρελάσεις και τον κ. Παπούλια


Εχτές όλοι οι πολιτικοί και κυρίως της κυβέρνησης πήρανε το μήνυμά τους. Ο κόσμος ξύπνησε και θεώρησε σκόπιμο να... αποδοκιμάσει όλους τους επισήμους παρευρισκόμενους στις παρελάσεις σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και αυτό έγινε διότι σαν σήμερα πρίν 71 χρόνια αντισταθήκαμε στον φασισμό και τον ναζισμό και πολεμίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εχθρό μετά το ΟΧΙ του Μεταξά.

Σήμερα έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση και μια Γερμανία με την Μέρκελ να μας κάνουν οτι θέλουνε και να μας επιβάλλουν ένα σωρό αντιλαϊκά και άδικα μέτρα, κυρίως φορολογικά μέτρα, αλλιώς απειλούν οτι δεν θα μας ξαναδανείσουν και θα πτωχεύσει η χώρα μας (εδώ που τα λέμε ήδη πτώχευσε). Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή έχουμε πολιτικούς ανίκανους να διαχειριστούν την κρίση καθώς και προδότες διότι έβαλαν την χώρα στο μνημόνιο και ψήφισαν όλους εκείνους τους νόμους που θα εξαθλιώσουν τους Έλληνες πολίτες.

Απέναντι σε αυτούς τους προδότες πολιτικούς ο κόσμος έπρεπε να αντιδράσει και σωστά το έπραξε εχτές επί της ευκαιρίας αυτής της εθνικής γιορτής. Και προβλέπω εφόσον συνεχιστούν οι πολιτικές αυτές, στις 25 Μαρτίου δεν θα έχουμε γιουχαρίσματα και αυγά ή πλαστικά μπουκάλια αλλά πέτρες.

Όσον αφορά τις παρελάσεις δεν θα έπρεπε να διακοπούν από τους διαδηλωτές όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη και κάπου αλλού, αλλά οι αντιδράσεις απέναντι στους επίσήμους καθώς και στον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι 100% δικαιολογημένες.

Τέλος όσον αφορά τα "δάκρυα" του κύριου Παπούλια στις κάμερες και το ξέσπασμα που έκανε. Ναί λογική η αντίδρασή του όταν λέει οτι πολέμησε από 15 χρονών ως αντάρτης, όμως μετά όταν αναρωτήθηκε γιατί τον αποκαλούσαν προδότη, δεν μας είπε ποτέ για ποιον λόγο υπέγραψε χωρίς κανένα ίχνος αντίδρασης όλους τους νόμους που αφορούν το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, τα νέα φορολογικά νομοσχέδια που φέραν πλήθος έκτακτων εισφορών χαρατσιών τέλη για τα ακίνητα και πολλά άλλα που γονατίζουν εξαθλιώνουν και εξοργήζουν τους έλληνες φορολογούμενους ?

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει το δικαίωμα αν δεν συμφωνεί με κάποιον "ψηφισμένο" νόμο από την βουλή για οποιονδήποτε λόγο, να μην τον υπογράψει. Μετά βέβαια ο νόμος ξαναπερνάει από την βουλή και την 2η φορά που θα τον ξαναστείλουν στον πρόεδρο της δημοκρατίας αυτός είναι υποχρεωμένος να τον υπογράψει.

Γιατί λοιπόν τα υπογράψατε όλα κύριε Παπούλια ? Γιατί δεν στείλατε το μήνυμα στους πολίτες με νόμιμα μέσα από την θέση σας μέσω κάποιων πράξεων οτι είστε αντίθετος με αυτές τις πολιτικές και μείνατε μόνο στα λόγια ? Περιμένετε με μερικές ομιλίες οτι ο κόσμος βιώνει κρίση κτλπ.... να σας πιστέψουν οι Έλληνες οτι δεν έχετε ευθύνη για τα χάλια μας? Γιατί υπογράψατε νόμους που δίνουν το δικαίωμα στους ξένους δανειστές να μπορούν να κατάσχουν οτιδήποτε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο θέλουν ? Γιατί υπογράψατε νόμους με τους οποίους εκχωρείτε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους τοκογλύφους ?

Μετά κλαίγεστε επειδή σας αποκάλεσε ο κόσμος προδότη. Και τι ενδιαφέρει τον άνεργο και τον τρίτεκνο που του βάζει η κυβέρνηση σας τεκμήριο στα παιδιά θα του έρθει η ΔΕΗ 600 ευρώ και του ρίξατε το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ, αν εσείς πολεμήσατε αντάρτης στα 15 σας ?

Για την δήθεν "εθνική ντροπή" των δημοσιογράφων με τα χθεσινά γεγονότα εγώ έχω να πώ με εξαίρεση την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη, οτι όλες οι υπόλοιπες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες αυτή την μέρα αποτελούνε εθνική υπερηφάνεια και ευχάριστο μήνυμα προς όλη την κοινωνία οτι ο κόσμος ξύπνησε.

Αυτά από έναν νέο 24ων ετών που του έχετε μαυρίσει την ζωή του με τις πολιτικές σας και σε λίγο δεν θα έχει ούτε ηλεκτρικό στο σπίτι του.
Αναγνώστης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...