Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα τρία θέματα στα οποία η ΝΔ "αβαντάρει" το ΠΑΣΟΚ.



Σε όλες τις ανακοινώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και σε όλες τις δηλώσεις των στελεχών του, σε σχέση με την χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αν παρατηρήσετε με προσοχή, θα διαπιστώσετε ότι δεν θίγονται τρία θέματα, τα οποία μοιάζουν ταμπού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα οποία όμως θέματα, είναι ζωτικής σημασίας και αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

1) Δεν μιλάει κανένας για χρεοκοπία.
Δεν θα ακούσετε κανέναν από την ΝΔ να αναφέρει τη λέξη....
«ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ». Ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλος ο κόσμος, λένε την ελεγχόμενη χρεοκοπία, στην οποία έχει υπαχθεί η Ελλάδα, με το όνομά της, για κάποιο λόγο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει εμπάργκο στη λέξη «χρεοκοπία». Γιατί άραγε γίνεται αυτό το αβαντάρισμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου;;;

2)  Δεν μιλάει κανένας για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας.
Δεν θα ακούσετε κανέναν από την Νέα Δημοκρατία να λέει, το εάν η μόνιμη επιτροπεία που επέβαλε η Γερμανία στη χώρα μας, είναι παραχώρηση «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ» ή όχι. Θα ακούσετε να λένε ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και να κάνουν διαχωρισμό μεταξύ Εθνικής Κυριαρχίας, την οποία δεν αποδέχονται και τεχνικής βοήθειας, την οποία αποδέχονται (ομολογώντας έτσι έμμεσα ότι η ΝΔ δεν διαθέτει τεχνικές γνώσεις). Όμως ποτέ δεν θα ακούσετε να λένε ευθέως και ξεκάθαρα, το εαν η επιτροπεία που μας επιβλήθηκε, είναι ή όχι παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας. Δεν κάνουν κανένα λόγο γι΄ αυτό. Γιατί άραγε και πάλι αβαντάρισμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου;;;

3)  Δεν μιλάει κανένας για σίγουρη αποτυχία του νέου μνημονίου.
Δεν θα ακούσετε κανέναν από την Νέα Δημοκρατία να μιλάει με βεβαιότητα για μελλοντική πλήρη αποτυχία και του νέου μνημονίου. Μιλάνε απλά για δυσμενείς εξελίξεις, για άλλο μίγμα και κυρίως κάνουν κατάχρηση της λέξης «ανάπτυξη», αλλά για την βέβαιη προοπτική αποτυχίας του νέου μνημονίου, τίποτα το ξεκάθαρο. Γιατί άραγε τέτοιο αβαντάρισμα της κυβέρνησης Παπανδρέου;;;.


Με τα πιο πάνω δεν εννοούμε ότι η Νέα Δημοκρατία εσκεμμένα βάζει πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά είναι πολύ περίεργα σημάδια όλα αυτά και πρέπει να τα επισημάνουμε, για να διορθωθούν.
Αν είναι απλά μια πολιτική τακτική, τότε είναι λάθος τακτική. 


http://hassapis-peter.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...