Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...


Ρεπορτάζ : Κωστής Χ. Πλάντζος



Οτι θα δουλεύουν όλοι για να πληρώνουν χρέη και φόρους στο Δημόσιο προβλέπει, ουσιαστικά, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται με διαδικασίες-εξπρές απόψε στη Βουλή προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις...



δόσεις των 8,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.


Σε περισσότερες από 100 σελίδες διατάξεων και πάνω από 200 σελίδες συνοδευτικών εγγράφων περιλαμβάνονται μέτρα που στοχεύουν σε:


■ απολύσεις-εξπρές από το Δημόσιο


■ ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και Εφορία


■ νέο τρόπο υπολογισμού των φόρων στα ακίνητα


■ αλλαγή στον τρόπο καταβολής του ΦΠΑ

Με βάση όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν από Ιούνιο έως Φεβρουάριο -«καλώς εχόντων των πραγμάτων»- μέχρι και 16 φορές (!) στην Εφορία για τα ακίνητά τους. Ειδικά στα τέλη του χρόνου πέφτουν 3 έως 4 φόροι μαζεμένοι ως εξής:


■ 5 διμηνιαίες δόσεις για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων- ΕΕΤΑ, που αντικαθιστά το ΕΕΤΗΔΕ. Θα είναι μεν 15% χαμηλότερο, αλλά χιλιάδες ιδιοκτήτες εξοχικών σε εκτός σχεδίου περιοχές ίσως δουν και αύξηση. Οσοι κόψουν το ρεύμα πάντως πριν από την Πρωτομαγιά έχουν μια τελευταία ευκαιρία να γλιτώσουν το χαράτσι.


■ 7 μηνιαίες δόσεις (Αύγουστο με Φεβρουάριο) για τον ΦΑΠ 2011 και 2012, αν εισπραχθεί με «ενιαίο» εκκαθαριστικό. Αλλιώς θα σταλούν 7 ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011 και επιπλέον 7 για τον ΦΑΠ του 2012.


■ 4 μηνιαίες δόσεις (Νοέμβριο με Φεβρουάριο) για τον ΦΑΠ του 2013. Καμία δόση του ΦΑΠ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 50 ευρώ.


  (από το Πρώτο Θέμα)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...