Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς...


Με ψήφους 152 «υπέρ» και 141 «κατά» ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.



Την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου, είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από τους 293 βουλευτές που ψήφισαν συνολικά, «ναί» είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ υπήραν και τέσσερις απόντες - εκτός από τους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, απουσίαζαν ο διαγραφείς από την ΝΔ, Βύρωνας Πολύδωρας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Νικολόπουλος και η Σοφία Σακοράφα.
Στη συνεδρίαση που προηγήθηκε κυριάρχησε η ένταση, με τους βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, να «πείθονται» μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας σχετικά με τα πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση ορίστηκαν τρεις βασικές αλλαγές:
-Επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα
-Ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν.
-Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι έμποροι, όπως και οι έχοντες πτωχευτική ικανότητα συμπεριλαμβάνονται - μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες- στη ρύθμιση που αφορά στις καταβολές του 20%, ως ποσοστού της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου, ενώ σύμφωνα με άλλη τροποποίηση «ειδικά οι οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα, δεν θα καταβάλλουν τίποτα», «αντί για άνεργοι με μηδενικό εισόδημα», όπως αναγράφονταν.
Νωρίτερα, επίσης με 152 ψήφους είχε εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.
Οι 153 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν όλα τα άρθρα - με εξαίρεση τον Βύρωνα Πολύδωρα που τα καταψήφισε όλα, με συνέπεια και να διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...