Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δήθεν διαπραγμάτευση! Για όλα αποφασίζουν οι δανειστές!!!!!

Δήθεν διαπραγμάτευση! Για όλα αποφασίζουν οι δανειστές
-Το Eurogroupβάζει σήμερα «λουκέτο» στα ΕΑΣ -«Κατσάδα» περιμένει τον Στουρνάρα στις Βρυξέλλες για τις καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα. -Με τα Μνημόνια η Ελλάδα πλέον δεν έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις.
«Κληρώνει» σήμερα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Σουρνάρας μεταβαίνει στη βελγική πρωτεύουσα έχοντας στις αποσκευές του τη θετική εισήγηση των επικεφαλής της τρόικας για τα ΕΑΣ και ευελπιστεί οι εταίροι να δώσουν το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Μετά το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να περάσει δύσκολο απόγευμα στο Eurogroup καθώς, παρά τη θετική εισήγηση της τρόικας οι εταίροι διατηρούν επιφυλάξεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα δεν θα λυθεί στο EWG (όπως θα έπρεπε ως προαπαιτούμενο προηγούμενης αξιολόγησης του Ιουλίου) αλλά παραπέμπεται προς πολιτική απόφαση υπουργών που πρέπει ομοφώνως να συμφωνήσουν.
Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις έχει προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες που θα εφαρμόσει το «μαρτύριο της σταγόνας», μέχρι να πει το «ναι» για την εκταμίευση της δόσης.
Σε κάθε περίπτωση αν όλα πάνε «καλά», τότε σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στις 19/12 ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει το 1 δισ. ευρώ και θα φτάσουν έως το τέλος του έτους τα χρήματα στην Αθήνα.
str
Ποιον κοροϊδεύουν;
Η τρόικα φεύγει σήμερα από την Αθήνα δίνοντας ραντεβού για τον Γενάρη και παραπέμποντας για τις αποφάσεις στο σημερινό Eurogoup.
Η ιστορία έχει δείξει πως στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων, οι Έλληνες υπουργοί υποκύπτουν υπό την απειλή να κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
Η «κατσάδα» είναι τόσο έντονη που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους Έλληνες να αντιδράσουν και στο τέλος «περνούν» όσα εκείνοι θέλουν.
Άλλωστε, έτσι τους κακομάθανε οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου από το 2009 που έλεγαν σε όλα «ναι» και πλέον δεν δέχονται κουβέντα από τους Έλληνες.
Άρα, για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε;
Για ποιες «σκληρές» συζητήσεις με τους δανειστές έκαναν λόγο όλοι τις προηγούμενες ημέρες;
Από πότε βαπτίζονται διαρθρωτικές αλλαγές, οι πολιτικές ύφεσης, με εκχώρηση των πάντων στους κερδοσκόπους;
TR
Είναι δεδομένο πως όσες «κόκκινες γραμμές» και αν θέσει η ελληνική κυβέρνηση, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν τελικά οι δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι μετά την «εμπλοκή» στο θέμα των πλειστηριασμών, ο Τόμσεν πήγε αμέσως να ενημερώσει τη Λαγκάρντ για τους «άτακτους» Έλληνες που τολμούν να έχουν και αντιρρήσεις.
Με τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει από το 2009, η Ελλάδα πλέον δεν έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις.
Είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι είναι στημένο. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δήθεν διαπραγματεύονται «σκληρά» με τους δανειστές, αλλά οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες ακόμα και για θέματα που δεν αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως οι πλειστηριασμοί.  
Η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στο αδιέξοδο της πολιτικής των κυβερνήσεών της. Η δικομματική επικαλείται διαπραγματεύσεις και «κόκκινες γραμμές» σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει χρόνο.
Είναι εκ των πραγμάτων ανίκανη να αρθρώσει οποιοδήποτε εναλλακτικό σχέδιο, ανήμπορη μπροστά στην τρόικα, δείχνει σα να περιμένει το μοιραίο, αφού ούτε καν η τελευταία λέξη δεν της ανήκει. Με μοναδικό της σύμμαχο το αναξιόπιστο πολιτικό σκηνικό, που εξακολουθεί να φορτώνει την πολιτική κρίση στην κοινωνία και τη χώρα.


newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...