Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ......

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΛ., ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΕ !!


-Το 2001, την ημέρα όπου έκλεισε η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε στην Goldman Sachs περίπου 600.000.000 ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί.
-Το κέρδος για την Ελλάδα ήταν ότι «κέρδισε» περί το 2% επί της ονομαστικής αξίας του χρέους της, ενώ για την τράπεζα μια συμφωνία σε βάθος χρόνου που της εξασφάλισε κέρδη πέντε φορές των αρχικώς προβλεπομένων.
-Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε στη Βουλή με υπουργό Οικονομικών τον Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά εκείνο «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσόν καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δηλαδή με βάση αυτήν τη συμφωνία η Ελλάδα βρέθηκε να χρωστά στην τράπεζα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ για ένα δάνειο των 2,8 δισ.
-Βέβαια, το κόστος εκείνου του swap δεν ήταν μόνο τα 600.000.000 της προμήθειας. Ωσπου να αποπληρωθεί το 2037 θα κοστίσει συνολικά στην Ελλάδα 16 δισ. ευρώ!

Kυριακάτικη Δημοκρατία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...