Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΡΑ!

ΕΛΑΑΑΑ ΡΕ !! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?? ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !! ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΛΙΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ....

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό «επιχειρηματική δραστηριότητα» αλλοδαπών, κυρίως υπηκόων τρίτων χωρών ή Βαλκανικών χωρών, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, κυρίως με κινητά και είδα κινέζικου εμπορίου και καταστήματα μεταφοράς χρημάτων. Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει ότι... τα εν λόγω καταστήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ από παράνομες δραστηριότητες (διακίνηση λαθρομεταναστών, πορνεία, ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, κλοπές, παρεμπόριο κτλ).
Πρόσφατο παράδειγμα το «εστιατόριο» στην Ομόνοια, όπου δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος από Τσετσένο μπράβο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ήταν Ινδός που δεν μιλούσε καλά Ελληνικά. Γι’αυτό προσέλαβε Ελληνα υπεύθυνο, ο οποίος είχε φίλο επί 13 χρόνια τον Γεωργιανό, που σύχναζε κάθε ημέρα στο μαγαζί(;). Συγχρόνως δε ο Ινδός, που δεν ήξερε καλά Ελληνικά, προσέλαβε και Ελληνίδα σερβιτόρα. Ο Ινδός είχε δηλαδή δύο υπαλλήλους που πλήρωνε από τον υποτιθέμενο τζίρο του μαγαζιού. Για όποιον γνωρίζει, το κόστος αυτό είναι μεγάλο.
Εάν δει κανείς το μαγαζί σε φωτογραφίες απορεί πρώτον για το τί τζίρους έκανε ένα μικρό μαγαζί για να έχει δύο υπαλλήλους, που αμοίβει κανονικά. Δεύτερον απορεί γιατί ένα τέτοιο μικρό μαγαζί χρειάζεται δύο υπαλλήλους, όταν ανάλογες επιχειρήσεις για να βγάλουν τα έξοδα λειτουργούν συνήθως από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειες τους. Τρίτον για ποιόν λόγο προσέλαβε Ελληνες και δεν προσέλαβε υπαλλήλους, που θα γνώριζαν και καλύτερα την γλώσσα όσων συχνάζουν εκεί; Σύχναζαν εκεί Ελληνες, ώστε να χρειάζονται Ελληνες υπάλληλοι; Αυτός ο Ινδός που δεν γνώριζε καλά και την γλώσσα τόσο έξυπνος και τόσο καλός επιχειρηματίας ήταν που μπορούσε να προσλαμβάνει και προσωπικό, όταν αντίστοιχου μεγέθους και είδους μαγαζιά κλείνουν; Ερεύνησε κανείς τον φάκελο αυτού του μαγαζιού; Αυτό το μαγαζί είναι ακόμη ανοιχτό;
Στον δε Δήμο της Αθήνας εμφανίζονται διαρκώς «εκπρόσωποι» αλλοδαπών, κυρίως Ελληνες, για να ακυρώσουν ποινές, να πάρουν άδειες και να φτιάξουν τα χαρτιά των καταστημάτων προς αδειοδότηση, επειδή οι πελάτες του δεν μιλάνε καλά Ελληνικά. Ο Δήμος κάνει δεκτούς τους «εκπρόσωπους» χωρίς να ζητήσει πολλές φορές καν ταυτότητα ή εξουσιοδότηση.
Επειδή για την άδεια καταστήματος απαιτείται άδεια διαμονής του ιδιοκτήτη μακράς διάρκειας, η οποία με την σειρά της απαιτεί εξετάσεις ελληνομάθειας σε καλό επίπεδο, μπορεί κάποιος να μας πει πώς αυτοί οι αλλοδαποί πήραν άδεια διαμονής, χωρίς να μιλάνε καλά Ελληνικά; Πώς ξέρουν όλοι αυτοί οι αλλοδαποί τόσο καλά τη νομοθεσία και θέλουν να γίνουν και επιχειρηματίες; Για ποιόν λόγο άλλοι παίρνουν την άδεια και άλλοι τα δουλεύουν; Πώς γίνονται τζίροι σε μαγαζιά χωρίς πελάτες; Πού βρήκαν τα χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για να φτιάξουν ή για να αγοράσουν «επιχείρηση», να πληρώσουν τους «εκπροσώπους» και τα έξοδα;
Το Κράτος δέχεται την κοροϊδία των μαφιόζων και εμείς πρέπει να υποστούμε τον κάθε παράνομο στις γειτονιές μας. Ολόκληροι δρόμοι έχουν γκετοποιηθεί από παραβατικά μαγαζιά, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα (Αχαρνών, Αριστοτέλους, Μιχαήλ Βόδα, Λευκωσίας, Μηθύμνης, Αγ. Ζώνης, δρόμοι πέριξ της Ομόνοιας)
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
Καταγέλλουμε ότι έως σήμερα οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών, αν και όταν γίνονται, περιορίζονται στην προσκόμιση της άδειας του καταστήματος, στον έλεγχο των αποδείξεων και των ασφαλιζόμενων εργαζομένων από απλούς αστυνομικούς, όταν εκεί μέσα πρέπει να μπει κανονικά όλη η Οικονομική Αστυνομία και να κάτσει ημέρες.
Καταγγέλλουμε την αφασία στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Δήμος Αθηναίων, που δεν κάνει τίποτα για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης.
Καταγγέλουμε ότι η ίδρυση καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ελέγχονται οι δύο πασίγνωστες ξένες εταιρίες για το πού δίνουν άδειες, για το τί ποσά μεταφέρονται, για το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων; Για ποιόν λόγο οι αλλοδαποί προτιμούν αυτά τα καταστήματα και όχι τις τράπεζες; Μήπως γιατί στις τράπεζες ο έλεγχος είναι πιο ενδελεχής;
Ζητάμε να παρακολουθήσει η Αστυνομία την κίνηση σε συγκεκριμένα καταστήματα επί μακρόν και μετά να ελέγξει τους τζίρους που χτυπάνε.
Ζητάμε να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Υπάρχουν; Βρίσκονται στην χώρα; Είναι νόμιμοι; Ποιοί είναι οι εκπρόσωποι τους;
Ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών, που έχει ξεζουμίσει τον κόσμο, να διατάξει κατ’επείγον έλεγχο στα καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, τα οποία διαχειρίζονται κατά κύριο λόγο υπήκοοι τρίτων χωρών, καθώς και στην έδρα των εταιριών στην Ελλάδα που τα αδειοδοτούν.
Καταγγέλουμε πως εμείς στις γειτονιές μας βιώνουμε εδώ και χρόνια έναν και μόνο ρατσισμό και μίσος. Αυτόν που στρέφεται κατά της νομιμότητας, των νόμιμων επιχειρηματιών, των νόμιμων κατοίκων, των νόμιμων περιουσιών, των νόμιμων δραστηριοτήτων. Αυτός ο ρατσισμός και το μίσος εκφράζεται από όλους όσους συνειδητά και κατ’εξακολούθηση παρανομούν, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και καταγωγής.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου δημοτικού διαμερίσματος
Υ.Γ. Διευκρινίζουμε πως καμία σχέση δεν έχουμε με κόμματα και με άτομα – μέλη κομμάτων, που εκδίδουν ανακοινώσεις ως «κάτοικοι που πάλεψαν για τις γειτονιές τους». Ο δικός μας αγώνας είναι εδώ και χρόνια ακκομάτιστος, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και δεν θα τον καρπωθεί κανείς που εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.


olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...