Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

SuperΑδωνman!!!


Μην είναι βόας; Μην είναι κροταλίας; Μην είναι πουλί; Αεροπλάνο; Όχι! Είναι ο Άδωνις, που μόλις τελείωσε μία τετράωρη συνάντηση με τους γιατρούς Αττικής, μετά από μια τρίωρη διαπραγμάτευση με τους Έλληνες φαρμακοποιούς, ύστερα από ένα ραντεβουδάκι με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, αφού παρενέβη τηλεφωνικά στον .....

Ant1, μέσω Skype στο Mega και on camera στο Σκάι την ώρα της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Βήμα Fm, ένιωθε μια μικρή υπερένταση και είπε μεσοβδόμαδα να ρίξει μια βουτιά κάπου ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αναστατώνοντας τους κατοίκους μέχρι και...
την Πελοπόννησο. Άλλη μια όμορφη μέρα του υπουργού Υγείας έφτασε στο τέλος της.

Στο πλαίσιο της υπερπροσπάθειας του Άδωνι για την πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, ήρθε και η Έκθεση του σουηδικού HPC για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη των 35 για να κατατάξει τη χώρα μας στην 25η θέση. Καλύτερη διαφήμιση για την δουλειά του Άδωνι δεν θα υπήρχε. Περάστε κόσμε.

Η περσινή 22η θέση έγινε 25η πολύ εύκολα, και ο τηλεϋπουργός υπόσχεται για το νέο έτος ακόμα χειρότερη θέση. Αν μέσα σε ένα χρόνο, χωρίς να παράγει ιδιαίτερο έργο, το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης κατάφερε να χάσει 3 μόλις θέσεις, τότε στην έκθεση του 2014 χτυπάμε την 30η θέση άνετα.

Άλλωστε ποιές χώρες είναι από κάτω μας; Μάλτα, ΠΓΔΜ, Ουγγαρία, Αλβανία και Βουλγαρία. Σιγά το δύσκολο. Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε μειώσει κατά 28% τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, και μάλιστα προ Άδωνι. Τώρα που έχει αναλάβει ο Γεωργιάδης ο Υγειομάχος θα κωλώσουμε; Θα κόψουμε άλλα τόσα να τα δώσουμε στους ιδιώτες για να μην αφήσουνε τη χώρα μας χωρίς φάρμακα.

Ως γνωστόν, η κρίση γεννά ευκαιρίες και η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να ονειρευτούν οι ιδιωτικές κλινικές. Μπορεί στην έκθεση να φαίνεται πως δεν έχουν κοπεί οι υπέρμετρες δημόσιες δαπάνες για τα αντιβιοτικά, κι ακόμα πως έχουμε περισσότερους γιατρούς και φαρμακοποιούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά φαίνονται κι άλλα.

Οι αλήτες οι Ισλανδοί, που μάλλον δεν βγήκαν από την κρίση ποτέ, αφού κανένα από τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες δεν μας ενημέρωσε σχετικά, βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Οι μπαταχτσήδες Ισλανδοί, που αντί να πληρώσουν (όπως κι εμείς) το χρέος τους, φρόντισαν να φυλακίσουν τους τραπεζίτες και να διαγράψουν μονομερώς μεγάλο μέρος του, υπερηφανεύονται πως έχουν το δεύτερο καλύτερο σύστημα Υγείας. Αφήσαν οι ασυνείδητοι τους τοκογλύφους στην πείνα για να έχουν υγεία οι πολίτες τους.

Παράλληλα, καλύτερη Υγεία από της Ελλάδας έχουν και οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι, οι Κροάτες, έως και οι Λιθουανοί.

Συνδυάζοντας την ποιότητα της Υγείας στη χώρα, με το γεγονός της συνεχούς φτωχοποίησης της περιοχής, σε αντίθεση με την… πλουσιοποίηση του Βορρά που δείχνει η Έκθεση, όλα δείχνουν πως σύντομα θα τελειώσουν τα βάσανά μας.

Χάρη στον Άδωνι, θα έρχονται τουρίστες στα ιδιωτικά μας νοσοκομεία για γιατροτουρισμό, ενώ εμείς θα πηγαίνουμε στα ξερονήσια για ψοφοτουρισμό. Σπιναλόγκα.

Επόμενος στόχος του υπουργείου, δωρεάν αντιβιοτικά για όλους. Μπας και τα πάρουμε όλα μαζί, να τους αδειάσουμε τη γωνιά μια ώρα αρχύτερα.

Αλλά δεν βαριέσαι βρε αδερφέ. Την Υγειά μας να έχουμε.

Από rebeliskos


 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...