Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πως θα λειτουργεί το «νέο κράτος» με 60.000 - 80.000 υπάλληλους!


του Αθανασόπουλου Περικλή
Το σχέδιο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για την λειτουργία ενός ΚΡΑΤΟΥΣ – LADEN, απαιτεί ένα πολύ στενό και μικρό ΔΗΜΟΣΙΟ το...

οποίο θα αποτελεί τον αμφίδρομο ελεγκτικό μηχανισμό της εφαρμογής ενός ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Η ΒΟΥΛΗ θα ψηφίζει κάθε έτος τον Προϋπολογισμό στον οποίο το κάθε ευρώ θα έχει ονοματεπώνυμο γιατί θα αναφέρεται σε συγκεκριμένο έργο και για συγκεκριμένη δαπάνη.

Δεν θα απαιτείται η παρέμβαση κανενός πολιτικού από το επίπεδο του Υπουργού στο επίπεδο του τοπικού παράγοντα σε ένα δήμο για να μεσολαβεί για την έγκριση οποιασδήποτε δαπάνης, οπότε εδώ χάνεται το κάθε είδους ρουσφέτι και η κάθε είδους παρέμβαση του Βουλευτή-Υπουργού-Δημάρχου- Περιφερειάρχη κλπ…

Από την στιγμή που θα ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός της χώρας το κάθε ευρώ θα πηγαίνει στον σκοπό που έχει ψηφιστεί χωρίς παρεκκλίσεις, οπότε αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ελέγχει και να προγραμματίζει τις δουλειές του για τον επόμενο χρόνο.

Για να γίνει ποιο κατανοητό αυτό θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα που αφορά τους επαγγελματίες μίας περιοχής με συγκεκριμένο αντικείμενο όπως η οικοδομή.

Αν ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσά για οικοδομικές εργασίες σε μία περιοχή όπως σε ένα δήμο, τότε οι επαγγελματίες , μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι κλπ, θα ξέρουν τι δουλειές θα γίνουν και πόσα χρήματα θα δαπανηθούν και θα μπορούν να προγραμματίσουν για τον επόμενο χρόνο τις δραστηριότητες τους.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι αυτός που θα αναλάβει την υλοποίηση των εργασιών θα είναι ο τοπικός δήμος και το κράτος θα αποτελεί απλά τον ελεγκτικό μηχανισμό για το αν όλα θα τελούνται όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε το προσωπικό που απαιτείται για τον έλεγχο της εφαρμογής του προϋπολογισμού θα ανήκει στα Υπουργεία και δεν μπορεί να είναι πάνω από 50-60.000.

Ταυτόχρονα όμως ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός θα καταγράφει τα πλεονάσματα , αν υπάρχουν , και τις ελλείψεις, ώστε ταυτόχρονα να συντάσσεται και ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Αυτό όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει να μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα είναι η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ το προσωπικό όλων των παρακάτω φορέων .

Εκπαιδευτικοί (120.000).

Νοσηλευτές (52.000).

Υπάλληλοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης (55.000)

Αστυνομία – λιμεναρχεία-πολιτική αεροπορία κλπ (40.000)

Προγράμματα επιδοτήσεων – ΟΑΕΔ κλπ (5.000)

Να σημειωθεί ότι τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους θα τον αποτελούν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ στις οποίες θα καταρτιστεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που θα ελέγχεται από το taxis net για την διασταύρωση των εσόδων.

Θα καταργηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εφορείες, τα τελωνεία, και γενικά πάσης φύσεως κρατικοί εισπρακτικοί μηχανισμοί γιατί θα υποκατασταθούν από τις Τράπεζες.

Επίσης θα καταργηθούν και οι Δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ) γιατί θα πουληθούν σε ιδιώτες και μάλιστα σε πολυεθνικές.

Αν εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω, μετά από τις συνταξιοδοτήσεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια περίπου 100.000, και τις κάθε είδους απολύσεις, επιόρκων κλπ περίπου 30.000 θα παραμείνουν στο κράτος περίπου 80.000 άτομα τα οποία θα είναι κυρίως ΑΕΙ και ΤΕΙ και θα αποτελούν τον ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…!!!

Αυτό είναι γενικά το σύστημα που λειτουργούν οι προηγμένες χώρες όπως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ -ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΣΟΥΗΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ κλπ ,με αποτέλεσμα να μην ξεφεύγει τίποτα από τον προϋπολογισμό και τα έσοδα και έξοδα του κράτους και μάλιστα στη Γερμανία αν ο προϋπολογισμός ξεφύγει κατά 0,75% ,με συνταγματική ρύθμιση «πέφτει η κυβέρνηση» και οδηγείται η χώρα σε εκλογές.

Αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα στην Ελλάδα απο την μία είναι πολυ δύσκολο να διαφεύγουν έσοδα του κράτους και απο την άλλη θα υπάρχει πλήρη διαφάνεια για την κρατική διαχείριση.

Γι αυτό και παλεύει με κάθε τρόπο την μη εφαρμογή του, το οικονομικό-πολιτικό σύστημα της Ελλάδας το οποίο από την ίδρυση της χώρας εκμεταλλεύεται τον Υπόδουλο Έλληνα πολίτη και σήμερα παλεύει από την μία να μην εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω και από την άλλη, με νύχια και με δόντια να πάρει τον πλούτο μας και μάλιστα με βιαστικές και αδιαφανείς διαδικασίες.

Αυτή τη φορά όμως οι παραπάνω έχουν απέναντι τους το διεθνές διατραπεζικό σύστημα το οποίο εκπροσωπείται από την ΤΡΟΪΚΑ που πιέζει όλα αυτα να εφαρμοστούν στα επόμενα δύο χρόνια, και αυτό στην ουσία σήμερα που μιλάμε είναι το βασικό πρόβλημα του ΣΑΜΑΡΑ..ο οποίος απο την μία έχει τους Ελληνες ΝΤ@ΒΑΤΖΗΔΕΣ και απο την άλλη τους διεθνής ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ που πιέζουν!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...