Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι άνεργοι εκτός εκλογών!


Όλα έτοιμα για εκλογές παντός τύπου. Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές. Πραγματικά, θέλω να δω στα ψηφοδέλτια που ετοιμάζονται απ' όλα τα κόμματα οι άνεργοι τι ποσοστό θα έχουν.

Από λόγια....
που μιλάνε για την ανεργία και τους ανέργους έχουμε χορτάσει. Υπάρχει πραγματικά κάποιο κόμμα που θεωρεί πως οι άνεργοι είναι ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας και αξίζει να εκπροσωπηθεί στις δομές της;

Προσωπικά δεν το πιστεύω. Γιατί ο άνεργος δεν είναι γιατρός που μπορεί να έχει τους ασθενείς τους σαν μελλοντικούς ψηφοφόρους του, ούτε είναι ο άνθρωπος της αγοράς, ο ελεύθερος επαγγελματίας, που κι αυτός απευθύνεται στους πελάτες του και τους ζητάει να τον ψηφίσουν.

Ο άνεργος είναι ένα τίποτα. Κλεισμένος στα ντουβάρια του σπιτιού του, καταδικασμένος από όλους στη λήθη, δεν έχει κοινό να απευθυνθεί, δεν έχει ψηφοφόρους. Και δεν μετράνε τα προσόντα του, που σιγά σιγά κι αυτά τον εγκαταλείπουν.

Όσο για το τσαγανό κάποιος άνεργος να ξεκινήσει μόνος του να συσπειρώσει και τους υπόλοιπους ανέργους μαζί του και να διεκδικήσουν κι αυτοί μια θέση στις εκλογές, ούτε που το συζητάμε. Τους το κατακρεούργησαν κι αυτό, λίγο μετά την απόλυσή τους. Βολικό, πάντως, για όλους!

Καλή ψήφο λοιπόν, καλά αποτελέσματα, χωρίς ούτε μια ψήφο από τους ανέργους!

Θα επανέλθω...

iasonas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...