Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Βρούτσης vs ’επιστολή μαϊμού’ ... σημειώσατε ένα...


...Τα "ανθρωπάκια" της παραπολιτικής είναι "διαχρονικά" με την εγκεφαλική τους διαστροφή, να έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Τα υπαρξιακά τους προβλήματα παραμένουν "άλυτα" και η επιθετικότητα του χαρακτήρα τους έχει γίνει τρόπος ζωής.
...
Ο διεστραμμένος υπαρξιακά χαρακτήρας τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ σκαρφίζεται τερτίπια, ζει στις φαντασιώσεις του, πλάθει μύθους, προσπαθεί να δημιουργήσει ίντριγκες, ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα ενώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σταμπάρει ένα άτομο στο πρόσωπο του οποίου βγάζει όλο το μέγεθος της εμπάθειας του κομπλεξικού του χαρακτήρα.
...Εκμεταλλεύεται πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις στο βωμό της επιβίωσης αφού η ανικανότητά του, τον καθιστά ως τον πλέον επικίνδυνο. Μόνον έτσι μπορεί να αιτιολογηθεί η διαρροή επιστολής φερόμενα υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε να μην κλείσει το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού.
...Μόνον που ο κοντόμυαλος κομπλεξισμός του "ανθρωπάκου" δεν έφτασε μέχρι στο σημείο να φανταστεί, πως κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απλά θα μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα, στο συνάδελφό του... έτσι για μία επιβεβαίωση ή διάψευση. Ή στον αντίποδα, δε θα μπορούσε να σκεφτεί "ο ένας ή ο οποιοσδήποτε κακεντρεχής ένας", πως κάποια στιγμή υπάρχουν -ευτυχώς- σώφρονες άνθρωποι, που μπορούν να συζητήσουν, να καταλάβουν και να συγκλίνουν σε πασιφανείς εκτιμήσεις σκιαγράφησης ενός "ανώμαλου" χαρακτήρα.
...Και, τελικά, γιατί θέλουν να βλάψουν το Γιάννη Βρούτση? Λόγω της φερεγγυότητας του χαρακτήρα του? Επειδή δουλεύει ακούραστα? Επειδή "άλλαξε" επιτέλους το προφίλ του Υπουργείου "των εργατοπατέρων"? Επειδή γλίτωσε τους χιλιάδες των των ανασφάλιστων - αδήλωτων υπαλλήλων? Επειδή συμμάζεψε το συντάξεις και αποδίδονται χωρίς να χρεώνεται κανείς? Γιατί τέλος πάντων? Γιατί? Απλά, γιατί οι γελοιότητες δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ από αυτή τη χώρα και οι "γελοιογραφίες" κυκλοφορούν ανάμεσα μας..
...Οι σοβαρές πολιτικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης, υπακούοντας στις κομματικές εντολές και γνωρίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη της πόλης να φύγει από το διασυρμό του Μπουτάρη και τη στασιμότητα της διοίκησής του, πήραν την απόφαση να κατέβουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Η αναφορά δεν έχει να κάνει για κανέναν άλλο, παρά από το Σταύρο Καλαφάτη, που πήρε την δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα, αφήνοντας τα Υπουργικά έδρανα ώστε να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σοβαρός, αξιοπρεπής, πετυχημένος, αγαπητός από τον κόσμο, διεισδυτικός, αποδεκτός από το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου της Θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας. Είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων της πόλης. Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις που συνόδεψαν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: "Είναι "παιδί" της πόλης. Είναι άνθρωπος μας. Κόσμιος. " Σταύρο καλή επιτυχία!
...Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το σίριαλ καλά κρατεί, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρατηρητών. Ο Τζίτζι παραμένει αμετακίνητος -έως τώρα-στη θέση του και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος. Οι ατάκες που κυκλοφορούν είναι σίγουρο πως θα μείνουν στην ιστορία της αυτοδιοικητικής πολιτικής. Στη "διαδρομή" Περιφέρεια - Μητροπολίτου Ιωσήφ (γραφεία ΝΔ Θεσσαλονίκης) κυκλοφορούν τα "μας ξεσκίσατε", "μπάχαλο", "άμυαλοι" κ.λ.π. Ενώ δεν είναι λίγες εκείνες των περιπτώσεων που κάποιοι κόντεψαν αν πάθουν εγκεφαλικό.
...Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει την επιμονή του Απόστολου. Εξάλλου, αμέσως μετά το καλοκαίρι ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε ερώτημα για τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών και των δημάρχων, είχε ξεκαθαρίσει πως "όλοι και όλα" θα εξεταστούν από μηδενική βάση. Ενώ ο Πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε δικτυακό μέσο είχε πει πως είναι νωρίς ακόμα πως είναι ανοιχτά όλα τα δεδομένα και δεν έχει κλείσει τίποτα.
...ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΊ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΠΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ, ΜΗΝΑ ΣΑΜΑΝΤΙΔΗ:
8)      Κρίνοντας και από τις τελευταίες κοινές εμφανίσεις του με τον Γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «κλειδώσει» η στήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα;
...Κι αυτό ακόμα, είναι νωρίς να το προεξοφλήσουμε. Άλλωστε, ο ίδιος Γραμματέας της Ν.Δ., έχει καταστήσει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση, πως όλοι και όλα αξιολογούνται ισότιμα από την αφετηρία. Από μηδενική βάση δηλαδή. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ένα φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική ζωή της πόλης μας, παραμένει και ένα αυτοδιοικητικό πρόσωπο της παράταξης, με δυνατότητες αξιοποίησης της δημιουργικότητάς του σε διάφορους ρόλους. Πιστεύω πως και για τον ίδιο, όπως και για άλλα στελέχη, καθώς και για τη Ν.Δ., σ` αυτή τη χρονική συγκυρία θα πρέπει να θεωρούμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
...Η Αθήνα... μάλλον ζήλεψε τη Θεσσαλονίκη και το σίριαλ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αντιγράφεται στο Δήμο Αθηναίων. Άρης Σπηλιωτόπουλος - Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτές εν ενεργεία της ΝΔ, ρίχνονται στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον πρώτο δήμο της χώρας. Με το χρίσμα της ΝΔ ο πρώτος, με το "προσωπικό του πείσμα" ο δεύτερος. Μάλιστα ο Νικήτας φέρεται να είπε σε συνάντηση στελεχών του συνδυασμού του: "να τιμωρήσουμε τη ΝΔ όχι τους Νεοδημοκράτες". Εμένα τώρα, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τις εννοεί ο ποιητής? Με τη Νέα Δημοκρατία δεν εκλέγεται επί χρόνια στα έδρανα της Βουλής? Με τη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε Υπουργός? Με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε δήμαρχος Αθηναίων? Τώρα κατάλαβα γιατί θέλει να τιμωρήσει τη ΝΔ και όχι τους Νεοδημοκράτες. . .
...Στα αδέλφια υπάρχουν διχογνωμίες και διαφορετικές απόψεις, αλλά όταν πρόκειται για την πολιτική και ενώ προσπαθείς να μαζέψεις και να συμμαζέψεις τις συνιστώσες σου να σου έρχονται και "κατραπακιές" από το εξωτερικό τι κάνεις Αλέξη?
Ας εξηγηθούμε. Κι ενώ έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος και για τις ευρωεκλογές -οι οποίες για την ιστορία, αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά, οι ευρωβουλευτές θα εκλέγονται με σταυρό- το Die Linke (αδελφό κόμμα του δικού "μας" των συνιστωσών), έρχεται να προσθέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ προτείνει την κατάργηση του ευρώ και την αντικατάστασή του από άλλο νομισματικό σύστημα με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά και τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων.
...Αλήθεια Αλέξη τι στάση θα κρατήσεις ή τι θέση θα πάρεις καθώς κατεβαίνει και υποψήφιος για την Κομισιόν. Τη θέλεις ή όχι τη στήριξή τους? Ή μήπως αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, επικαλούμενους ΒΑΒΕΛικές καταστάσεις μεταξύ συνιστωσών και ευρωπαϊκών "σογιών"?

Το γαλάζιο μάτι


MarketNews 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...