Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κανένας του ΣΥΡΙΖΑ...




Του Θανάση Καρτερού
Υπήρχε λίγος Κριαράς, πολύ Αμφίπολη, μια μικρή δόση εξομολογήσεων, μια μεγάλη δόση σιγουριάς και φυσικά ο ωδικός χάρτης -με ωμέγα παρακαλώ- της Νέας Ελλάδας στον σχοινοτενή μονόλογο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο οποίος όμως... -προσέξτε το αυτό- αποτελεί την αρχή της κυβερνητικής αντεπίθεσης, αν πιστέψουμε τα φιλαλήθη πτηνά της ενημέρωσης. Αλλά και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αν πιστέψουμε τον φιλαλήθη Σαμαρά.

Ναι, ναι, μην χαμογελάτε ειρωνικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε! Χρεοκόπησε. Πάπαλα. Ακόμα και χωρίς δόλωμα να ρίξεις την πετονιά σου στον γκρίζο ωκεανό των έξι χιλιάδων και κάτι πρωθυπουργικών λέξεων, θα πιάσεις ψάρια όπως αυτά: Μπορεί ο κόσμος να υποφέρει, αλλά έχει καταλάβει ποιος υπονομεύει το μέλλον του... Ο κόσμος τούς έχει καταλάβει... ∆εν τους περνάει πλέον... Δεν τους εμπιστεύεται πια κανείς... Αλλά ο λαός τους έχει καταλάβει... Κανείς δεν τους πιστεύει... Δεν πείθουν πια κανέναν.

Κανείς, κανείς, κανέναν. Η λέξη επαναλαμβάνεται και κλίνεται για να εμπεδώσουμε όλοι το βάρος της αλήθειας της: Μηδενική η απήχηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πα' να είναι πρόσφατα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Δεν πα' να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. να διευρύνεται. Δεν πα' να έχει πιάσει η Ν.Δ. όχι απλώς το ιστορικό, αλλά το προϊστορικό της χαμηλό. Δεν πα' να είναι ο εταίρος του στην κυβέρνηση στο όριο του 3% - μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ξέρει: Κανέναν δεν πείθει πια ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η υπογράμμιση αυτής της αλήθειας από τα πρωθυπουργικά χείλη υπογραμμίζει, όπως καταλαβαίνετε, σοβαρά την πρωθυπουργική αλήθεια και για τα άλλα. Αν λέει αλήθεια ότι κανείς -κανείς λέμε- δεν πείθεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους λαϊκιστές, τότε πάει να πει ότι πολλοί, ή ακόμα πιο σωστά όλοι, πείθονται από τον πρωθυπουργό. Άρα και ωδικό χάρτη θα έχουμε, και ανάπτυξη θα έχουμε, και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα έχουμε, και ελάφρυνση από τους φόρους θα έχουμε, και όλα τα καλά θα τα έχουμε. Και Σαμαρά φυσικά θα έχουμε. Μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά συνάδουν με την ιστορική ρήση του πρωθυπουργού στην ίδια ομιλία: Τώρα πια τα εργοτάξια δουλεύουν ξανά! Δουλεύουν βέβαια. Όλοι το βλέπουν. Γι' αυτό όλοι πιστεύουν τον Σαμαρά και κανένας τον ΣΥΡΙΖΑ...

  ΑΥΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...