Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Wall Street Journal...Μια έρευνα που ΣΟΚΑΡΕΙ: Οι Ελληνες δεν πιστεύουν πως τα πράγματα βελτιώνονται...


Η έρευνα που διενήργησε το γνωστό Pew Reasearch Center και παρουσιάστηκε επισήμως την Τρίτη, ήταν ένα σοκ ακόμα και για τους ίδιους τους ερευνητές...


Με την παγκόσμια οικονομία να προσπαθεί να διαβεί τις Συμπληγάδες των προβλημάτων, οι απαντήσεις των πολιτών 44 χωρών για το πώς βλέπουν την οικονομία της χώρας τους και τις προοπτικές της στο μέλλον.

Το λογικό θα ήταν να εμφανιστούν χώρες που αυτή τη στιγμή πλήττονται από μεταρρυθμιστικές πολιτικές ή είναι ενταγμένες σε προγράμματα που περιλαμβάνουν σκληρή λιτότητα και πίεση των κοινωνικών συνθηκών. Κι όμως, πέραν αυτών (που όντως εμφανίζονται) υπάρχουν και κραταιές οικονομίες που όμως το τελευταίο διάστημα αρχίζουν να βλέπουν αμυδρές ρωγμές στον καθρέφτη τους. Όπως επί παραδείγματι η Κίνα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Στην 10άδα των χωρών που βλέπουν με απαισιοδοξία το μέλλον είναι και η Ελλάδα (στην έκτη θέση συγκεκριμένα) με την ανάλυση της Pew να είναι δηλωτική των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η Wall Street Journal, επικαλούμενη τη συγκεκριμένη έρευνα, αναφέρει: «Μπορεί η Αθήνα να μην βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν λυθεί τα προβλήματά της. Οι Έλληνες έχουν τη χειρότερη άποψη για τα οικονομικά της χώρας τους, από οποιονδήποτε άλλο λαό. Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα γι' αυτούς, ενώ το 98% των ερωτηθέντων σημείωναν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης».



Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...