Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Άνθρακας» ο θησαυρός των Πόθεν Έσχες: 800.000 κόστος για να βρούμε τα 500.000 του Ανθόπουλου...


«Εγώ δεν ξέρω κανέναν απατεώνα να γράφει το προϊόν της απάτης του, αλλά και την περιουσιακή του κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσης» είπε από το βήμα της ολομέλειας ο πρώην ...πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για το Πόθεν Έσχες όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων αλλά και των οικογενειών τους.

Περίπου 800.000 ευρώ πήραν οι ορκωτοί λογιστές για να κάνουν τον αναδρομικό έλεγχο 455 πολιτικών, με το τελικό αποτέλεσμα να συνοψίζεται στη φράση... «άνθρακες ήταν ο θησαυρός»

Από την ομιλία του γερόλυκου της πολιτικής ανακαλύπτει κανείς ότι τελικά «άνθρακας ήταν ο θησαυρός» και πέρα από την υπόθεση Ανθόπουλου, αυτό που θα μας μείνει είναι τα 800.000 ευρώ που πήραν οι ορκωτοί λογιστές για να κάνουν τον αναδρομικό έλεγχο 455 πολιτικών. Η υπόθεση του πρώην υφυπουργού χαρακτηρίζεται ως η πιο σοβαρή, αφού υπάρχει μία μαύρη τρύπα 500.000 ευρώ στα βιβλιάρια καταθέσεών του που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Κάπου εκεί υπάρχει μία ροή ανώνυμων καταθέσεων στο πουγκί του Γιάννη Ανθόπουλου. Οι 24 υπόλοιπες περιπτώσεις δεν είναι τόσο σημαντικές ή δεν εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις. Τουλάχιστον αυτά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Άρα, έζησαν αυτοί καλά κι εμείς …χειρότερα.

Την πολυπλοκότητα του πολιτικού συστήματος και το ισχυρό πλέγμα που υπάρχει γύρω από τους πολιτικούς περιγράφει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στη συνέχεια της ομιλίας του στο πλαίσιο συζήτησης για τον φετινό προϋπολογισμό του «ναού της δημοκρατίας».

«Ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε ορισμός πραγματογνώμων, ούτε στοιχεία συγκεντρώθηκαν» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Απόστολος Κακλαμάνης

«Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή αυτή έπειτα από 2,5 χρόνια ουσιαστικής απραξίας, όχι με ευθύνη των μελών της αλλά με ευθύνη του προέδρου της, που δεν έχει δώσει σε κανένα από τα μέλη της -τρεις ανώτατους δικαστές, 14 εκπροσώπους των κομμάτων, δύο καθηγητές Πανεπιστημίων- τη δυνατότητα να ασκήσουν αυτόν τον ρόλο, αλλά θα λάβουν γνώση κάποιων εκθέσεων των ορκωτών λογιστών που φυσικά αποφαίνονται με βάση ό, τι ο κάθε ελεγχόμενος προσκόμισε. Ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε ορισμός πραγματογνώμων, ούτε στοιχεία συγκεντρώθηκαν. Κανένας απολύτως έλεγχος και καμία προσπάθεια δεν έγινε» συμπλήρωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Κατά τα άλλα ο προϋπολογισμός της Βουλής ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν «λευκό» για να δώσουν τη δυνατότητα στη Βουλή να χειριστεί εν λευκώ τα οικονομικά της, αφού η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα διεπίστωσε ότι έγινε μία σοβαρή δουλειά στις περικοπές των δαπανών. «Λευκό» ψήφισε και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Σε αυτόν τον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί και το κονδύλι των ορκωτών λογιστών για τον αναδρομικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες των πολιτικών. Ένα ποσό που άγγιξε τις 800.000 ευρώ για τις… 500.000 ευρώ του Γιάννη Ανθόπουλου.

Και το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός ευθύς γιόμισε άνθη. Πιάσαμε τον Τσοχατζόπουλο, βρήκαμε τον Ανθόπουλο άρα μπορούμε ήσυχα να γείρουμε το κεφάλι μας στον …Ξαπλώπουλο!

zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...