Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών στα σχολεία… … και οι υπερωρίες των αποσπασμένων στα κόμματα!




του Ζαχαρία Καψαλάκη
Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί της τάξης δηλαδή, όταν κάνουν υπερωριακή απασχόληση αμείβονται με ψίχουλα. Περίπου 6 ευρώ την ώρα! Ο νόμος του επιτρέπει ως 20 υπερωρίες το μήνα και οι υπόλοιπες πάνε υπέρ …
πλεονάσματος και τρόικας! Σ΄ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι συνάδελφοι των ολιγοθεσίων που ενώ εργάζονται βάση ωρολογίου προγράμματος (εφόσον είναι παλιοί) 9 ώρες τη βδομάδα υπερωριακά, πληρώνονται μόνο τις 5! Δηλ. ένας εκπαιδευτικός μπορεί να εισπράξει μηνιαίως 120 ευρώ το ανώτερο!
            Δεν ξέρω όμως αν συμβαίνει το ίδιο και στους αποσπασμένους στα κόμματα ή σε βουλευτικά γραφεία εκπαιδευτικούς όπου βλέπω να δικαιολογούνται Κυριακές, νυχτερινά, απογευματινά, όχι βάση ωρολογίου προγράμματος, αλλά βάση απλών βεβαιώσεων των εργοδοτών τους δηλ. των κομμάτων… Και δεν εισπράττουν μόνο 120 ευρώ, αλλά πολύ περισσότερα!
            Δυο μέτρα και δυο σταθμά θα μου πείτε! Ίσως… Αν και εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων που βάζει η κάθε πολιτεία….
Και σίγουρα σήμερα (και χθες, και προχθές)  οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ως προτεραιότητά τους την παιδεία!
(ΥΓ1: Εσύ συνάδελφε που σε λίγο θα διορθώσεις τα γραπτά που πήρες μαζί σου από το σχολείο, εσύ συνάδελφε που θα ξεκινήσεις ήδη την προετοιμασία σου για το αυριανό μάθημα, εσύ συνάδελφε Διευθυντή σχολείου που θα επιστρέψεις ξανά στο σχολείο σου γιατί δεν πρόλαβες στο πρωινό να τελειώσεις τις εργασίες σου ή που θα διαθέσεις την Κυριακή σου για το σχολειό σου, σίγουρα ΠΟΤΕ δεν θα αμειφθείς υπερωριακά γι΄ αυτό… Αλλά γι΄ αυτό και λέγεσαι και δάσκαλος… Γιατί πάντα διδάσκεις με τον τρόπο ζωής και συμπεριφορά σου… Και της αμοιβής σου, θα συμπλήρωνα!)

(ΥΓ2: Η αμοιβή των 1000 ευρώ αφορά υπερωρίες τριών αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε γραφεία βουλευτών ή κομμάτων)


 http://e-mesara.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...