Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος!» Ήρθε η επαλήθευση της προφητείας;


PolemikoΗ αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο, όχι απλά ανησυχεί, αλλά θυμίζει έντονα εσχατολογικούς χρόνους και προφητικά λόγια Γερόντων που κατά καιρούς ακούγαμε, μόνο που τότε μας φαίνονταν πολύ μακρινά…
«Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. Θα γίνουν αψιμαχίες τρεις μέρες, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα», έτσι λέει η προφητεία του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβά που υπάρχει στο Τραχώνι της Λεμεσού.

Και μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ιδίως μετά το σκηνικό έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία αυτές τις μέρες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στέλνοντας από προχθές το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν η Κύπρος ήταν άλλο κράτος και είχε στείλει στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό του. Θα είχαμε σύρραξη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομος Προδρόμου, στενός συνεργάτης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε πως η Άγκυρα δημιουργεί μια «εστία κρίσης» στην Κύπρο τη στιγμή που μαίνονται οι αγώνες κατά του τζιχαντισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και κατηγορεί την Τουρκία πως φέρει «τεράστια ευθύνη» για τη «διάσπαση» του ευρωπαϊκού μετώπου.
Αν, μάλιστα, συνδυάσουμε αυτή την προφητεία και με μια άλλη διαχρονική πρόβλεψη ενός αλλόδοξου, του Νοστράδαμου, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον τα πράγματα δεν διαγράφονται και πολύ ρόδινα…
«Η Κύπρος θα δοκιμάσει απογοήτευση στην επιθυμία για βοήθεια της από τους ανθρώπους του Αιγαίου. Οι παλιοί θα σβήσουν από το κανόνι και τη στενοχώρια. Ο βασιλιάς τους θα διαφθαρεί, η βασίλισσά τους θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη προσβολή».
Ας ελπίσουμε το «σημείο μηδέν» όλων των προφητειών να μην εκπληρωθεί στις μέρες μας στη Μεσόγειο…
pentapostagma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...