Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διάβασε τα σημάδια που οδηγούν στo τέλος του δολαρίου και την κατάρρευση της Αμερικής...


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
για το Πολεμικό Ημερολόγιο

Το τέλος του δολαρίου, το τέλος της Αμερικής...

Για να καταλάβεις τα οικονομικά και τα
πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη όλων των λαών πρέπει να έχεις τα μάτια ανοιχτά. Τα "μυστικά" είναι...
πολλές φορές "κρυμμένα" μπροστά στα μάτια μας, μόνο και μόνο για να μην τα δούμε, όταν τα δούμε να κινδυνεύουμε να λοιδωρηθούμε.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν σε μια συνάντηση που τα συστημικά μέσα κράτησαν όσο μπορούν κρυφή. Την ιστορική συμφωνία Ρωσίας και Κίνας για εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα, παραγγονίζοντας με τον τρόπο αυτό το δολάριο.

Πολλοί, ακόμα και στη χώρα μας, αμφισβήτησαν την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής, που όμως εδώ και 28 ημέρες είναι πραγματικότητα.

Τη  συνέχεια  την έδωσαν αντίστοιχες συμφωνίες της Ρωσίας, με την Αργεντινή, το Ιράν, τη Νικαράγουα, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ,τη Βολιβία και φυσικά την Κούβα.

Φυσικά όλες αυτές οι κινήσεις δεν έγιναν σε μια ημέρα. Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013, ένα έτος πριν δλδ και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Φυσικά το τελειωτικό χτύπημα στις ΗΠΑ και το δολάριο είναι φυσικά η ομοσπονδία BRICS.

Η Ρωσία πλέον  είναι σε θέση να παρακάμψει το δολάριο ως μέσο πληρωμής για τη ρωσική ενέργεια "φυσικό αέριο και πετρέλαιο". Την ημέρα που θα το επιτύχει αυτό θα καταστρέψει οικονομικά τις ΗΠΑ.

Φυσικά σε αυτό θα βοηθήσει το Ιρανικό πετρέλαιο, γι΄αυτό ίσως και η Συρία (ως παρακλάδι - προθάλαμος  του Ιράν) είναι τόσο σημαντική για Ρωσία.  Εάν το Ιράν είχε καταληφθεί  από τις αμερικανικές δυνάμεις, οι BRICS (δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), δεν θα ήταν  σε θέση να υπονομεύσουν το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα του κόσμου.

Την ίδια ώρα οι Αμερικανικοί σύμμαχοι μειώνονται καθημερινά. Ακόμα και χώρες όπως το Ισραήλ άρχισαν να εναντιώνονται στον "πλανητάρχη", ένας όρος που επί προεδρίας Ομπάμα καταργήθηκε και σπάνια πλέον ακούγεται. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πλήγμα για τον αμερικανικό λαό.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την εξάρτηση των χωρών της ΕΕ από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος. Εδώ κρύβεται το μυστικό των μνημονίων και της κατάρρευσης των οικονομιών των δύο ελληνικών χωρών.

Αλήθεια υπήρχε έστω και 1 στις 1000 πιθανότητες να άφηναν το κλειδί της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης  σε αυτούς τους τρελούς τους Έλληνες;

Μένει όμως ένα αναπάντητο ερώτημα. Πως θα αντιδράσει η Αμερική;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...