Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ !!!


Economist :
Mην επενδύσετε στην Ελλάδα !!!
Σε πεIσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αγορές και επενδυτές επιμένουν να θεωρούν την Ελλάδα «μαύρο πρόβατο», επαναφέροντας μέχρι και τον εφιάλτη της πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη.
Δύο από τα εγκυρότερα διεθνή έντυπα, ο «Economist» και η «Die Welt», περιγράφουν μια ζοφερή προοπτική, ωστόσο, για το σύνολο της Ευρωζώνης, «δείχνοντας» προς τη μεριά των άτρωτων μέχρι πρότινος, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Την αίσθηση μιας γενικευμένης κρίσης επιτείνουν και τα στοιχεία, που δείχνουν δραματική αύξηση της φυγής κεφαλαίων, από τον κοινό νομισματικό χώρο της Ευρωζώνης.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της με το κωδικό όνομα «Doing Business». Ήτοι: πού αξίζει κανείς να επενδύσει τα χρήματά του και να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι αν θέλει κάποιος να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα πρέπει να αναλάβει και το ρίσκο της απόφασής του. Υπό αυτό το πρίσμα, η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα ενδεχομένως να είναι και κατανοητή.
Η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών που εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» των προς επένδυση χωρών. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος. Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς. Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο -σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.

Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση. Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, σημειώνει σκωπτικά το άρθρο.


http://www.kontranews.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...