Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ''ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ''



Ιδρύθηκε το 1875 ύστερα από πρωτοβουλία του Μιχαήλ Μελά και είναι το μακροβιότερο και αυστηρότερο κλειστό ανδρικό κλαμπ της Αθήνας. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Παύλος Καλλιγάς (1875-1881). Σύμφωνα με το καταστατικό, ο επιτρεπόμενος αριθμός μελών είναι τα χίλια άτομα ενώ οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.



Aθηναϊκή Λέσχη, το κλειστό κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας που απαγορεύεται στις γυ
Για να γίνει κάποιος δεκτός στην Αθηναϊκή Λέσχη θα πρέπει πρώτα να προταθεί από δύο μέλη με πενταετή θητεία και ύστερα να εγκριθεί διαδοχικά από το διοικητικό συμβούλιο και την γενική συνέλευση, όπως γράφει το on-news.gr.



Η ετήσια συνδρομή είναι 700 ευρώ ενώ η εγγραφή 1.500 ευρώ. Οι υπουργοί θεωρούνται αυτομάτως μέλη και δεν χρειάζεται να περάσουν τη διαδικασία έγκρισης. Μία από τις δραστηριότητες της Λέσχης είναι ηξιφασκία. Όμως είπαμε, αφορά μόνο άντρες, και δη ηλικιωμένους…
Iδρύθηκε το 1875 ότα όλη κι όλη η Αθήνα οριζόταν μεταξύ πλατείας Ομονοίας και Συντάγματος, τα σπίτια της ήταν γύρω από την Ακρόπολη και η εμπορική της ζωή στις οδούς Αιόλου και Ερμού. Ακατοίκητη ακόμη η περιοχή του σημερινού Kολωνακίου και χαραγμένες, αλλά αδιαμόρφωτες ακόμη οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.



Η Αθήνα είχε 50.000 κατοίκους κι ανάμεσά τους μερικοί, σπουδαγμένοι στο εξωτερικό, έφεραν, επιστρέφοντας πίσω, βλαστό δυτικής νοοτροπίας να μπολιάσει το ροζιασμένο δέντρο της πρωτεύουσας την ιδέα μιας Λέσχης μόνο για άνδρες, σύμφωνα με το αγγλικό πρότυπο των Exclusive Clubs. Ετσι γεννήθηκε το 1875 η «Αθηναϊκή Λέσχη», με ρίζες της ονομασίας της αυθεντικά ελληνικές, εφόσον ο όρος «Λέσχη» είναι αρχαίος και εσήμαινε «τόπο συγκεντρώσεως για συζήτηση» (από το ρήμα λέγω, με την έννοια του συλλέγω).



Προστάτης των Λεσχών των αρχαίων μας προγόνων ήταν ο «Λεσχηνόριος Απόλλων» που τη μορφή του, εύστοχα, επέλεξε η «Αθηναϊκή Λέσχη» το 1918 ως επίσημο έμβλημά της. Νέος, ωραίος, με τις μπούκλες των μαλλιών, τους βοστρύχους, να στεφανώνουν το αρυτίδωτο πρόσωπό του, ο Λεσχηνόριος Απόλλων, φρουρεί μεν πάντοτε τις αρχές και τις παραδόσεις της διασημότερης και μακροβιότερης Λέσχης των Αθηνών με τα έγκριτα μέλη της, τα οποία εκροσωπούν, επαγγελματικά, τις ανώτερες βαθμίδες κάθε ιεραρχίας – πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, ναύαρχοι, σμήναρχοι, στρατηγοί, ανώτατοι δικαστικοί, επιχειρηματίες και βιομήχανοι με οικογενειακή παράδοση.

Συνύπαρξη των γενεών

Το προνόμιο το έχουν τα μέλη που προτείνουν και το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει. Μέλη της Λέσχης είναι ο Kωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Kώστας Μητσοτάκης, ο Απόστολος Kακλαμάνης, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης
Τα μέλη της Λέσχης είναι 1.000 περίπου και η ετήσια συνδρομή είναι 760 ευρώ ενώ η εγγραφή στοιχίζει 1.500 ευρώ.
 
 
 http://dynati-ellada.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...