Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Καταρρέει το σύμπαν - ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ....


Η απόπειρα της Ψωροκώσταινας να βγει στις αγορές προκάλεσε τριγμούς στην ευάλωτη παγκόσμια οικονομία.
Το ομόλογο του αλανιάρικου 10ετους στα ύψη.

Είναι η στιγμή ο Σαμαράς να ζητήσει την παραίτηση του...
Χαρδούβελη για την πανωλεθρία στη Ουάσιγκτον.

Η αίσθηση ότι απέχουμε ελάχιστα από σκηνές Αργεντινής είναι διάχυτη.
Το Χρηματιστήριο παραπαίμπει στο ΚΡΑΧ του 1999 με τις ρευστοποιήσεις να μην έχουν τελειωμό, ενώ στα blue chips έχουν φύγει πάνω από 4 δισ. ευρώ μέσα σε 2 ημέρες!

Με εξαιρετικά επιθετικές πωλήσεις, μεγάλα θεσμικά κεφάλαια αποχωρούν από το χρηματιστήριο, κάτι που έχει άμεση επίπτωση στις τιμές όλων των μετοχών, οι οποίες μέσα σε δύο ημέρες έχουν επιστρέψει σε επίπεδα τιμών 2013.

"Σφυροκόπημα" στις τράπεζες, αλλά και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25.


Εξαιρετικά θορυβημένοι -σύμφωνα με το CAPITAL.GR-από την ένταση των πωλήσεων στο Χρηματιστήριο την τελευταία ώρα εμφανίζονται οι επαγγελματίες της αγοράς.

Στα χρηματιστηριακά γραφεία από χθες και πολύ περισσότερο σήμερα αναζητούνται οι πραγματικές αιτίες της πτώσης, με τη σεναριολογία να βρίσκεται στο κατακόρυφο.

«Είναι προφανές πως οι αγορές αποτιμούν την Ελλάδα χωρίς τα μνημόνια πολύ χαμηλότερα από την Ελλάδα με τα μνημόνια», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος Solidus Securities, Αλέξανδρος Σίνος, μιλώντας στο Capital.gr, κληθείς να σχολιάσει το βίαιο sell off της Τέταρτης.

Πρόκειται για σαφή αναφορά στην ανησυχία που έχει δημιουργήσει μεταξύ των διεθνών επενδυτών η προσπάθεια της Αθήνας να ανεξαρτητοποιηθεί από την τρόικα.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Beta Securities, Βαγγέλης Χαρατσής, αποδίδει τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου στο συνδυασμό τεσσάρων παραμέτρων.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί στο Capital.gr, η πτώση έρχεται μέσα σε ένα γενικευμένο επιβαρυμένο επενδυτικό κλίμα διεθνώς που κλιμακώνεται ακόμα πιο αρνητικό ενόψει των τραπεζικών stress tests, του πολιτικού ρίσκου που διαπιστώνεται στην ελληνική αγορά και των διαπραγματεύσεων για το χρέος που επιχειρεί να ξεκινήσει η κυβέρνηση παράλληλα με την έξοδό της από το στενό πλαίσιο επιτήρησης στο οποίο παραμένει η ελληνική οικονομία τα τελευταία έτη.
Ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής Διαπραγμάτευσης της Βeta Χρηματιστηριακή, αναφέρει ότι: «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά στην αγορά. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για ρευστοποιήσεις. Η πόρτα της εξόδου στο ελληνικό Χρηματιστήριο είναι πολύ στενή και για το λόγο αυτό διευρύνεται η ένταση των πωλήσεων. Εκτιμώ πως πέραν της κόντρας μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα και τις πολιτικές εξελίξεις, υπάρχουν παράγοντες που ακόμη δεν έχει δει η αγορά ή δεν έχει αξιολογήσει σωστά και οι οποίοι θα γίνουν πιο εμφανείς για να δικαιολογήσουν αυτό που παρακολουθούμε στα τερματικά μας τα τελευταία 24ωρα».
Πηγή:www.capital.gr Ο Αβραμόπουλος είναι έτοιμος να στείλει ελικόπτερα στο Παναθηναικό Στάδιο να παραλάβουν τους Ταμήλο, Τζαμτζή, Ντινόπουλο, Βούλτεψη και να τους οδηγήσουν σε ασφαλές καταφύγιο ώστε να μην χαθεί το πολιτικό DNA της χώρας.

Ο Τσίπρας ετοιμάζει έκτακτη συνέντευξη τύπου!

Οπως ήταν φυσικό- για όσους ήθελαν να δούνε την πραγματικότητα-μετά από 4 χρόνια χυδαίας εφαρμογής των Μνημονίων στην διάρκεια των οποίων ουδεμία μεταρρύθμιση έγινε και αντί να αξιολογηθούν οι διορισμένοι κηφήνες του πελατειακού κράτους προσελήφθησαν ακόμη 5-6.000, θα έφτανε η στιγμή του σημείου μηδέν.

Θα τέλειωναν τα ψέμματα στον εαυτό μας και προς τους δανειστές μας. Μάλιστα θα χρειαζόταν να ειπωθεί το μεγαλύτερο ψέμμα-ότι τάχα η Ψωροκώσταινα είναι έτοιμη να βγει στς αγορές για να πάρει φωτιά το σύμπαν.

Η συνέχεια με τους κρατιστές με τους οποίους έχουμε μπλέξει είναι να βάλουν το κεφάλι μας πιο βαθιά στα σκατά σε ένα ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο που θα εφαρμόζεται με εξίσου χυδαίο τρόπο-όπως και το προηγούμενο.

Στο μεταξύ στο βάθος ηχούν οι σειρήνες από τα ασθενοφόρα που σπεύδουν να μαζέψουν τους επενδυτές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου (άλλο σύντομο ανέκδοτο) που παθαίνουν απανωτα έμφράγματα.

Σ΄αυτό το σημείο διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι η Αμάλ δεν έχει μαζί αθλητικά παπούτσια.

Σας πληροφορούμε ότι κουβαλάει στις αποσκευές της τα sneakers της Chanel!
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...